Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu toplantısı bugün Grand Otel’de yapıldı.

Toplantıya Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Niğde Valisi Âlim Barut, Aksaray Valisi Selami Altınok, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve İllerin Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.

Toplantıda Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat “Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) olarak proje hazırlama ile ilgili olarak birçok toplantı yaptık. Bu toplantılar beş ilde ve on ilçede gerçekleştirildi. Toplantılarda proje nasıl hazırlanır ve projelerin kabulü safhasındaki aranacak şartlar konusunda bilgiler verildi. Bu toplantılar 7 Şubat’a kadar devam edecek. Umarız bu toplantılar işe yarar ve ciddi manada projeler hazırlanır” dedi.

Küçük ölçekli altyapı sektöründe hazırlanacak projeler için 7 milyon TL’lik bir kaynağımız var diyen Vali Kolat; “Sektörsel rekabet edecek alanda da 17,5 milyon civarında bir destek sağlayacağız. Toplam 24,5 milyon bir kaynak oluyor, buda ciddi bir kaynak. İnşallah çok ciddi projeler gelir ve bu projeler Ahiler Kalkınma Ajansımız tarafından desteklenir.

2010-2011 Mali Destek Programlarında 69 projeye, 2011-2012’de de yaklaşık 83 projeye 17 Milyon TL’ye yakın Mali Destek sağlanmıştır. Bu arada çeşitli kuruluşlara teknik destek de veriyorduk. Üçer dönem sonuçları itibariyle 18 

Ocak’ta ilan ettik 34 proje başvurusu içerisinde üçüncü dönem değerlendirme sonucunda da 24 proje destek almaya hak kazanmıştır. Bu çalışmalarımız devam ediyor ve edecektir. Bütün mesele hemen her sektörde insanımızın, üreticimizin, sanayicimizin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini ve bize nasıl başvurabileceğini bilmesidir. Biz bunu çok önemsiyoruz ve biri bize projesi ile başvurduğu zaman varsa eksikliğini bilsin, nasıl bir yol izleyeceğini bilsin istiyoruz. Önümüzdeki dönemde de inşallah bu projeler yapılır” diye konuştu.










Editör: TE Bilişim