Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek, “Siyasi iktidar, ‘demokratikleşme paketi’ adı altında, uzun süredir ülkenin gündeminde olan, terör örgütünün taleplerini de içeren ve büyük bir kısmı fiilen uygulanan kararları resmen açıklamış oldu” dedi.


Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şube Başkanı Dt. Sevgi Özbek dernek binasında yaptığı açıklama da ; " Sözde demokratikleşme paketi’ne tepki gösterdi.



 ADD Niğde Şube Başkanı Özbek, “  Bu kararlar arasında, okullarımızda okutulan andımızın kaldırılması da bulunuyor. Siyasi iktidar Andımız’dan neden bu kadar rahatsız olmaktadır? Soruyu şöyle sormakta olanaklıdır, Türkiye'de kimler Andımız’dan rahatsız olurlar? Anımsatıyoruz, BDP ve DTK (Demokratik   Toplum Kongresi), geçtiğimiz Eylül ayında, 2013 yılı eğitim öğretim yılı açılışında;  ‘Ana dilde eğitim, kültürünü özgürce yaşayabilme ve kendini yönetebilme hakları önündeki engeller kaldırılmalıdır. Varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyeceğiz’   açıklaması yapmışlardı. Terör örgütü ile sürdürülen açılım sürecinde ulusal değerleri birer birer tasfiye eden siyasi iktidar, Andımız’ı kaldırarak, Türklük vurgusunu millet tanımından ‘etnik köken’ tanımlamasına çevirerek, esas ayrışmanın temellerini atmaktadır. Bölücülük ve gericilik cumhuriyet tarihinin en uyumlu birlikteliğini yaşamaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Türkiye'nin ulus devlet kimliğiyle çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma amacını taşıyan, akıl ve bilimi rehber edinen öğretmenlerimiz ve öğrenci velileri başta olmak üzere, tüm yurttaşlarımızı demokratik tepkileriyle harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi. 




Editör: TE Bilişim