Niğde’de yaşayan ve doğduğu günden bu güne kadar nüfus cüzdanı çıkartılmayan 76 yaşındaki Melek Karaca, kendisine kimlik çıkarılmasını istiyor. 

76 yaşındaki Melek Karaca, Yozgat'ta doğduğunu ve 15 yaşında evlenerek Niğde'ye geldiğini anlatarak, "Eşim evlendikten 16 yıl sonra vefat etti. Çocuklarımla ortada kaldım. Üvey çocuklarım ve kardeşlerim bana sahip çıkmadı ve beni kapı dışarı attılar" dedi.

Yıllarca kimliksiz yaşadığını söyleyen Melek Karaca, "Daha önceki yıllarda kimliğim olmasa dahi oy kullanabiliyordum. Ancak son yıllarda kimliğim olmadığı için oy kullanamıyorum" diyerek baba tarafının nüfusunun Yozgat'ta olduğunu söyleyerek, "Yozgat'a gittim, yetkililer 'Ankara'dan al' diyorlar. Ankara'ya gittim, Yozgat'a tekrar gönderdiler. Ben kimliğimi almak için çok çalıştım çabaladım ama alamadım. Bir sürü yol parası harcadım. Okumam yazmam da olmadığı için devlet dairelerine gidiyorum ama ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum" diye konuştu.

Kimliği olmadığı için yaşlılık maaşı da alamadığını söyleyen Melek Karaca, "Nüfus kağıdım olmadığı için bir yardım dahi alamıyorum. Hastaneye gittiğim zaman muayene olamıyorum. Hastayım ama hastaneye gidemiyorum" diyerek yetkililerden kimliğinin çıkarılması için yardım istedi.

Kaynak;  İHA - İzinsiz alanlara yasal işlem yapılmaktadır


Editör: TE Bilişim