İstanbul Arnavutköy Belediyesinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Ömer Halisdemir 6'ncı Ulusal Bisiklet Turu'na katılan sporcular, Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki kabrine ulaştı.

Niğde'deki değişimin farkında mısınız? Niğde'deki değişimin farkında mısınız?

Fetullahcı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında darbeci general Semih Terzi'yi vurarak girişimin seyrini değiştiren isimlerin başında gelen Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini her sene binlerce kişi ziyaret ediyor.

Şehidin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki kabrine gelenler Kur'an-ı Kerim ve dua okuyarak duygusal anlar yaşıyor. Öte yandan bu yıl altıncısı düzenlenen ve Arnavutköy'den başlayan Ömer Halisdemir Ulusal Bisiklet Turu, sporcuların Şehit Ömer Halisdemir'in kabrine gelmeleri ile tamamlandı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ömer Halisdemir Ulusal Bisiklet Turuna katılan sporcular farklı illerden aldıkları toprakları 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kabrine getirdi.

Turla ilgili bilgi veren Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Koç; "2016 yılından bu yana devam ediyor. İlk başladığı yıldan itibaren yaklaşık 30 bisikletçimizle birlikte geliyoruz. Bu sene 28 profesyonel bisikletçimizle turu tamamladık. Bin 100 kilometrelik bir yol, 7 şehrimizi geçtik ve geçtiğimiz şehirlerde şehitliklerden aldığımız topraklarla birlikte buraya geliyoruz. Kıymetli şehidimizi unutmamak, unutturmamak için her yıl bu çalışmayı düzenli olarak yapıyoruz" dedi.

Sporculardan Tunahan Özer de turun 6 gün sürdüğünü anlatarak, "Mutluyuz, gururluyuz, farklı bir duygu. Geçen sene de katılmıştım. İllerden topladığımız toprakları, şehidimizin kabrini döktük, bu şereftir bizim için, dualarımızı ettik, şehitlerin selamını getirdik şehidimize." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim