Genelkurmay Başkanlığı ve Ulusal Öğrenci Konseyi tarafından Çanakkale'de destan yazan şehit Mehmetçikleri anmak amacıyla düzenlenen etkinlikte 57. Alay Sancağı’nı devralan Niğde Üniversitesi  Öğrenci Konseyi Başkanı Berkay Yazır, sancağı Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’e teslim etti. 
Çanakkale Kara Savaşları'nın 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Genelkurmay Başkanlığı ve Ulusal Öğrenci Konseyi tarafından Çanakkale’de gerçekleştirilen  ''Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü'' programında Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Seyfullah Dizibüyük’ten 57. Alay Sancağı’nı devralan üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Berkay Yazır, sancağı bir yıl muhafaza edilmek ve sergilenmek üzere Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’e teslim etti.
Rektörlük makamında düzenlenen teslim töreninde kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Çanakkale’nin tarihimizin şanlı sayfalarından bir tanesi olduğunu söyledi. 57. Alayın, 25 Nisan 1915 günü 19. tümen komutanı Kurmay Yarbay Mustafa Kemal’in verdiği “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” komutasıyla birlikte düşmanın ilerleyişini durduran Türk birliklerinden birisi olduğunu hatırlatan Rektör Görür, “57. Alay gözünü kırpmadan canını, kanını verme pahasına ülkeyi savunma yolunda çok büyük bir kahramanlık gösterdi. 57. alay 628 kişilik tüm mevcuduyla birlikte bu çarpışmalarda şehit oldu. 57. alay bir kahramanlık destanı. 57. alay yeryüzünde eşi benzeri bulunmayan bir direnişin sembolü. 57. alay olmasaydı belki bugün burada bunları konuşamıyor olacaktık. Belki dünyanın kaderi daha farklı yönde tecelli edecekti. 57. alay özetle Türk’ün varoluş destanıdır. Bugün bu ülkede, bu vatanda ezanın susmayışının, bayrağın inmeyişinin sembolüdür. O nedenle canını kanını bu vatan için vermiş tüm şehitlerimizin önünde saygıyla, şükranla, hürmetle eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.” dedi.
Sancağın Niğde Üniversitesinde  bir yıl süre ile en iyi şekilde muhafaza edilerek zamanı geldiğinde ilgili üniversiteye teslim edileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “öyle zannediyorum ki sancağın belirli sürelerle bütün okulları gezmesi daha anlamlı olacaktır. İlk etapta önce biz muhafaza edeceğiz, daha sonra okullarda sergileyeceğiz. Niğde Üniversitesi olarak bu onuru, bu şerefi 1 yıl süreyle taşıyacağımızdan dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum” diyerek sancağın üniversitemize getirilmesinde büyük çaba harcayan öğrenci konseyine teşekkür etti.
Konuşmanın ardından Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Berkay Yazır, sancağı, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’e teslim etti.
Bir yıl süre ile Niğde Üniversitesinde  muhafaza edilecek sancak, önce rektörlük binasında daha sonra da okullarda sergilenecek. Sancak vatandaşların ziyaretine de açık olacak.

Editör: TE Bilişim