29 Ekim Cumhuiyet Bayramı nedeni ile bazı kişi kurum ve kuruluş temsilcileri kutlama meajı yayınladı. 

*****

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Cumhuiyet Bayramı Mesajı Yayınladı

Vali Necmeddin Kılıç mesajında; “Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 92. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır.

Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. En zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Cumhuriyet milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesi ve birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.

Türkiye’yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.” dedi. 

*****
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı. 


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutladı. 


Belediye Başkanı Akdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada; "Cumhuriyet, egemenliğin bir kişiye, gruba, sınıfa değil doğrudan millete ait olduğu gerçeğini kazandırmıştır. Cumhuriyet yönetiminin tüm vatandaşlarımızı yasa önünde eşit sayması, onlar arasında hiçbir ayrıcalık tanımaması, devlet yönetimine eşit olarak katılımını sağlaması, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini devlet teminatı altına alması, milli birlik ve beraberliğimiz açısından da birleştirici ve pekiştirici olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü ve Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Cumhuriyetin 92. yılında da şehitlerimizi bir kez daha yad eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

***

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Cumhuriyet Bayramı Mesajı Yayınladı

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.



Başkan Erat, kutlama mesajında; "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'imizin 92. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ile kutluyoruz. Bu milletin canı pahasına, büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu ülkenin evlatları Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler.

 

Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

 

********

 

CHP NİĞDE İL GENEL MECLİS ÜYESİ RASİM YILMAZ’IN   CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 92. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

 

"92 yıllık Cumhuriyetimiz dost düşman herkese gösterdik ki, laiklikle İslamiyet'i bir arada, barış içinde yaşatan, toplumsal hayatta uygulayan Türkiye Cumhuriyeti, cumhuriyet ile demokrasiyi de birlikte yaşatmıştır, yaşatacaktır" dedi. YILMAZ, Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyetin 92. yılını gururla, mutlulukla ve heyecanla kutladıklarını belirten YILMAZ, "Bu mutluluğumuzun, heyecanımızın, gururumuzun nedeni, Cumhuriyetimize, ulusal birliğimize ve toprak bütünlüğümüze yönelik, içten ve dıştan tehditlere, saldırılara milletimizin kararlılıkla karşı çıkması ve korumasıdır. Milletimizin Laik cumhuriyetimiz, ulusal birliğimiz ve toprak bütünlüğümüz konusundaki duyarlılığıdır" dedi. Bu duyarlılık ve kararlılığın cumhuriyetle demokrasiyi karşı karşıya getirme, birbirinin karşıtı gibi gösterme, milleti ayrıştırma oyununu da bozduğunu vurgulayan YILMAZ, "Bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır ki, demokrasinin olanaklarını cumhuriyeti tahrip etmek, cumhuriyetin temellerini zayıflatmak, laik cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak için kullanmak isteyenler emellerine ulaşamamışlardır, ulaşamayacaklardır" dedi. YILMAZ, mesajında şunları kaydetti: "Ayrıca, 92 yıllık Cumhuriyetimiz dost düşman herkese gösterdik ki, laiklikle İslamiyet'i bir arada, barış içinde yaşatan, toplumsal hayatta uygulayan Türkiye Cumhuriyeti, cumhuriyet ile demokrasiyi de yaşatmıştır, yaşatacaktır. Bu mutlu, coşkulu günümüzde başta, toplumu, tarihi değiştiren, yenileyen dünyanın en iddialı projelerinden biri olan Cumhuriyet projesinin mimarı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. 

*********

Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı Timur Özkan Cumhuriyet Bayramı Mesajı Yayınladı

 

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Sonsuza kadar yaşayacak diyen Timur Özkan mesajında;

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıl dönümünü, Cumhuriyetin öneminin bilinci ve kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz. 

Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Ulusumuz, Kurtuluş Savaşı’yla düşmandan, Cumhuriyet'le çağdışılıktan kurtulmuş; hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur.

Ancak bugün demokrasiyi amaç değil, kendi gerici anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet işbaşındadır. Bu zihniyet emperyalist güçlerin de desteğiyle, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları pervasızca yok etmeye çalışmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönem, siyasal iktidarın faşizan politikalarının, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü bir dönem olarak tarihe geçmiştir.

Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir.

Ülkemiz başta Ortadoğu’da Suriye olmak üzere her taraftan ateş çemberiyle kuşatılmıştır. Komşularımızla sıfır sorun diye yola çıkan siyasal iktidar, emperyalist güçler ve onların dünyayı paylaşma hırslarının adeta taşeronluğunu yaparak ülkemizi büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir. 1 Kasım 1922 tarihinde saltanatı kaldıran Türk Ulusu, 1 Kasım 2015 seçimlerinde de tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duyanları tarihin çöp sepetine atacaktır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,“Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” diyerek Cumhuriyet’e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet’in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı anımsatmaktadır. İşte bu nedenle bugün, içeride, ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarında  karşı devrimi büyük oranda gerçekleştirmiş olan AKP’ye, dışarıda emperyalist güçlere karşı Cumhuriyet’in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek zorundayız. Bu, Atatürk ve dava arkadaşlarına, bağımsızlık uğruna büyük bedeller ödeyen ulusumuza karşı borcumuzdur.

Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. Yetiştirdiğimiz Türk gençliğini de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Eğitim-İş olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

******

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Niğde Şubesi Cumhuriyet Bayramını Kutlama Mesajı yayınladı.

 

ÇYDD Derneği Niğde Şubesi tarafından yayınlanan kutlama mesajında;

 

 

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılında, halkımızı tek tek bireyler ve demokratik örgütler olarak  sesini duyurmaya,  1 Kasım’da oyuna sahip çıkmaya çağırıyoruz.

 

Ülkemiz, son yüzyılda yaşayan pek çok insanın doğrudan tanık olduğu olağanüstü, şaşılası bir değişim geçirmiştir. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Cumhuriyeti kazanabilmek için, kendi ayaklarımız üzerinde durup bağımsız ve barış içinde yaşayabilmek için, yakın ve uzak ülkelerle eşitlikçi ve saygın bir ilişki kurmak ve bu ilişkileri sürdürebilmek için toplum olarak çok bedeller ödedik.

 

O günleri, o büyük savaşımı ve değişimi, karanlığın aydınlığa dönüşümünü, bütün bunları kendi öz varlığımızla, canımızla ve aklımızla, sorumlulukla, sağduyuyla, yurtseverliğimizle gerçekleştirmiş olduğumuzu unutmayalım.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşum sürecinde, bütün dünyayı hayran bırakan “Aydınlanma Devrimi”mizin tüm kazanımlarını, parlamenter sistemin kurulup işletilmesini, savaş dahil tüm kararların tartışılarak Meclis’te alındığını unutmayalım.

 

Medeni Kanun’la kadın erkek herkesin hukuk devletinde eşit bireyler olabilmelerinin anlamını, kulluktan yurttaşa dönüşmenin önemini unutmayalım.

 

Öğrenim Birliği Yasası’yla dinsel eğitimden çağdaş ve bilimsel eğitime, yeni ve kolay öğrenilebilir bir yazıya, her türlü kültürel gelişimin temellerini atmaya yönelik gelişmenin değerini unutmayalım.

 

Bütün inanışlara eşit mesafede duran laik bir düzenin kurulmasının bizi din sömürüsünden, dinin siyasete alet edilmesinden, din ve mezhep savaşlarından nasıl koruduğunu unutmayalım.

 

Bugün, temel hak ve özgürlüklerimiz, adil yargılanma ve savunma haklarımız, demokratik hak arama yollarımız bir bir elimizden gidiyor.

 

Bugün sınır güvenliğimiz yok;  “Yurtta ve dünyada barış” ilkesi bütünüyle terk edildi. Ülkemiz,  kanlı bir savaşla yeniden sınır çizmek isteyenlerin cirit attığı bir arenaya dönüştü.

 

Bugün ve her gün, gencecik fidanlarımızı, polislerimizi, askerlerimizi, emekçilerimizi siyasi iktidarla işbirliği içindeki çevrelerin gözü doymayan hırslarına, aymazlıklarına kurban vermeye devam ediyoruz.

 

Çağdaş ve katılımcı bir demokrasi için,

Kadın – erkek ülkenin her bireyinin özgürlüğü ve eşitliği için,

Yeniden aklın ve bilimin yol göstericiliğine kavuşmak için,

Yurtta ve dünyada barış için,

Yaşam için, birlik için

Cumhuriyetimize sahip çıkalım.

Geleceğimize sahip çıkalım.

Bütün bunlar için 1 Kasım’da oyumuza sahip çıkalım.

 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”denildi.

  ****
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın, Cumhuriyet Bayramı mesajı 


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Türkiye, bugün, tarımda, sanayide, eğitimde, sağlıkta, bilimde, sanatta, sporda dünyanın önemli ülkelerinden biriyse bu Cumhuriyet sayesindedir” dedi.

Bayraktar, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu yıl 92. yıldönümü kutlanacak olan Cumhuriyet için, kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak” hedefini koyduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu yönde çok önemli aşamalar kaydettiğini, bölgesinin ve İslam dünyasının en gelişmiş ülkesi haline geldiğini vurguladı.

Şemsi Bayraktar, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin bu yıl 92. yılını kutluyoruz. Bugün Türkiye içinde bulunduğu bölgenin en güçlü, dünyanın 17’inci büyük ekonomisi durumundadır. Cumhuriyet kurulduğunda nüfusun yüzde 90’ı okuma yazma bilmezken, bugün dünya sıralamasına giren üniversiteleri olan, dünya çapında şirketleri, hastaneleri, bilim adamları, sanatçıları, sporcuları olan bir Türkiye’ye ulaşılmıştır. Türkiye, bugün tarımda, sanayide, eğitimde, sağlıkta, bilimde, sanatta, sporda dünyanın önemli ülkelerinden biriyse bu Cumhuriyet sayesindedir.

Son dönemlerde şiddeti artan terör sorununu aşar, birlik, beraberliğimizi korumaya devam edersek, ülkemiz hemen her alanda dünyada ilk 10’a girer. Bundan da doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle her bölgemiz, her vatandaşımız yararlanır.”

 

-Tarımda da büyük aşamalar kaydedildi-

 

Bayraktar, Türkiye’nin, Cumhuriyet döneminde tarımda da büyük aşamalar kaydettiğini, 1923 yılında, tarımsal üretimi 12,5 milyonluk nüfusu bile besleyemeyen bir ülkeden, 78 milyonu nüfusu, 40 milyonu aşkın turisti besleyen, 6 milyon istihdam, 60 milyar dolara yakın tarımsal hâsıla yaratan, 18 milyar dolarlık tarımsal ürün ve gıda ihracatı yapan bir tarımsal ekonomiye ulaşılmasını sağladığını belirtti.

Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşmada sonuna kadar kararlı olduklarını, Türk çiftçisi, Türk köylüsü olarak cumhuriyetin bu hedefini gerçekleştirmek için bütün güçleriyle çalışıp, gayret ettiklerini bildiren Bayraktar, “Çiftçimiz, büyük bir gayret ve fedakârlıkla üretiyor. Bu ülkenin gıda güvencesini sağlıyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da, tarım ve gıdada 40 milyar dolar ihracata, 85 milyon olacak nüfusu, 50 milyon turisti besleyeceğinden, çevre ülkelerin gıda açığını kapatacağından kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

****

Yerel Basın Birliği Derneği

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

 

Büyük Türk Milleti, Türk-Kürt-Arap-Laz-Çerkez-Arnavut-Boşnak-Tatar-Sünni-Alevi ve diğer tüm unsurlarımızla verdiğimiz destansı mücadelelerimizin sonunda elde ettiğimiz, barış ve kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye kararlıdır.

YBBD - Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün; Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, Bugün tüm Cumhuriyet sevdalıları olarak, 92 yıl önce bizlere Türkiye Cumhuriyet’ini armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz.

Karayün, bugün özellikle Orta Doğu’da ve sınırlarımızda yaşanan terör olaylarına, içten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehdit ve tehlikelere karşı tek vücut olarak laik Türkiye Cumhuriyeti şemsiyesi altında birlik olmamız hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu ifade ederek, Milletimiz sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun mutlaka sahip çıkacaktır.

    İçinde bulunduğumuz konjonktür bize, özellikle siyasi alanda ve genelde Milletimizin her ferdine daha fazla sorumluluklar yüklemektedir. Bölgemize ve dünyanın geneline örnek bir yapı ve yaşam tarzı sergilemek ve Atalarımızdan aldığımız mirası gelecek nesillere içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmak için ayrıştırmaya dönük kışkırtmaların, tezgahların, senaryoların figüranı olmayacak, üzerinde tarihi mirasın sorumluluğunu hisseden, bu günü kavrayan ve geleceğe ışık tutacak ilme, irfana, vicdana ve mücadele ruhuna sahip olacak nesiller yetiştirmek şiarımız olmalıdır.

    Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarla milletimizin gönlünde taht kuran ve ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken, Yüce Türk Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’ nı kutluyor, saygılar sunuyorum.

YBBD - Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün


Editör: TE Bilişim