Büyük önder Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bor’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.


Bor Eski Hükümet Meydanında Atatürk Anıtı önünde sabah saat 08.15 de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının, okul öğrencileri tarafından göndere bayrak çekilmesi ardından kurumların çelenk sunmasıyla tören başladı. 23 Nisan 2012 Pazartesi günü sabah saat saatleri arasında Bor Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamında öğrencilerin makama sembolik olarak oturmaları ardından saat 10.00’da Bor Şehir Stadyumunda tören yapıldı.


Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Garnizon komutanı İkmal Kd. Albay Muzaffer Karagöz ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın okul öğrencileri ve halkı selamlama turu ardından saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla tören başladı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak günün önemine ilişkin yaptığı konuşma sonrası okul öğrencilerinden oluşan gösteri guruplarının korteji başladı.


Okul öğrencilerinin sergilediği folklor gösterileri izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. Öğrenci velileri ile vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kutlama töreni Bor Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programda öğrenciler tarafından şiirler okundu. Türk Hava Kurumu Bor Şubesi Başkanlığı kursiyer öğrencilerinin sergilediği maket uçak gösterisi izleyenleri hem heyecanlandırdı hem de büyük ilgi gördü. Rengârenk koreografilerin yer aldığı yaklaşık iki saatlik gösteriler muhteşem finalle son buldu. 



Editör: TE Bilişim