Kültür ve Turizm Bakanlığı Niğde dâhil toplam 16 ilde bulunan on binlerce metrekare araziyi turizm yatırımlarına tahsis etti. Niğde’de tahsis edilen ve içerisinde 200 yataklı 4 ya da 5 yıldızlı otel yapmak şartıyla belirlenen turizm yatırım arazisi ise Ulukışla ilçesi Çiftehan köyünde hazineye ait 1 nolu özel parsel olarak belirlendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, Niğde’de 1, Nevşehir’de 1, Afyonkarahisar’da 3, Antalya’da 15, Aydın, Bursa, Denizli, Trabzon, Erzincan ve Hatay’da 2’şer, İzmir’de 7, Kars ve Mersin’de 3’er, Ordu’da 4 ve Yalova’da 2 arazi turizme tahsis edildi.


NİĞDE’YE 200 YATAKLI 4 YA DA 5 YILDIZLI OTEL
Niğde’de tahsis edilen ve içerisinde 200 yataklı 4 ya da 5 yıldızlı otel yapmak şartıyla belirlenen turizm yatırım arazisi ise Ulukışla ilçesi Çiftehan köyünde hazineye ait 1 nolu özel parsel olarak belirlendi. Termal ve doğa turizmi konusunda oldukça kıymetli olan bu bölgede yeni bir turizm alanının kazandırılması, ihalesi ve tamamlanma süreci şimdiden merak konusu oldu. Açıklanan 16 ilin listesine göre, söz konusu tahsisler üzerine 24 binden fazla yatağa denk gelen 47 tane 3, 4 ve 5 yıldızlı otel, 4 tane 18 delikli golf sahası, 4 tane de günübirlik tesis yapılacak.

Başkan Özdemir; 100 Yılın Projesinde çalışmalar devam ediyor Başkan Özdemir; 100 Yılın Projesinde çalışmalar devam ediyor

Editör: TE Bilişim