18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıl dönümü kapsamında Niğde ve Bor  Şehitliklerinde  tören düzenlendi.

Niğde'deki Törene, Niğde Valisi  Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, STK ve siyasi partilerin il temsilcileri ile Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz katıldılar.

Vali  Yılmaz Şimşek ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Niğde İl Başkanlığı tarafından Şehitlik Anıtına Çelenk sunumuyla başladı.Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende din görevlileri tarafından Aziz Şehitlerimizin ruhları için dualar edildi. Kur’an- Kerim okundu.

BOR ŞEHİTLİĞİNDE TÖREN

Bor İlçesinde de Bor Şehitliğinde gerçekleştirilen törende Bor  ilçesi protokolü katıldı. Bor  Kaymakamı Mehmet Yavuz ve Bor Belediye Başkanı Serkan Baran çelenk sunumu yaptılar. Törende şehitlerimizin ruhuna dualar edildi, mezarlarına çiçekler bırakıldı 

Editör: TE Bilişim