18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl dönümü kapsamında Niğde Şehitliğinde tören düzenlendi.

Düzenlenen törende, Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkan Vekili Ahmet Taciroğlu, Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanbı Ömer Demir, konuşma yaptı.

Başkan Ömer Demir yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi‘‘107 yıl önce aylarca süren Çanakkale Savaşı ile ülkemizin her bölgesinde kahramanca mücadele eden ve bu mücadelelerde şehitlik nuruna eren tüm şehitlerimizi ve Çanakkale’de mücadele ederken şehit olan tüm rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizlere emanet ettikleri bu cennet vatanımız için bugünde aynı şevkle aynı gururla manevi değerlerimizi korumaya ve kollamaya devam ediyoruz. Ülkemizin neresinde olursa olsun bizim manevi değerlerimiz ile birlik ve beraberliğimiz de gözü olan her kim olursa olsun bizim düşmanımızdır. Bugün Elhamdülillah uğrunda birçok can verilen toprağımız meyvesini veriyor, bayrağımız göklerde dalgalanıyor, ezanımız minarelerimizde gür sesle okunuyor. Bu kutsal değerler uğruna can veren aziz şehitlerimize, Çanakkale’de destan yazanlara söz verdik. Kanımızın son damlasına kadar sözümüzün arkasındayız. Türkiye kolay bir lokma değildir. Aziz milletin büyük bir devletidir Türkiye. Bu devletin güvenlik güçlerinin ve aziz milletini herkes biliyor ve bilmeyen hainlere zamanı geldiğinde gösteriyoruz. Operasyona giderken anama, eşime, evlatlarıma Türk milletine “selam söyleyin bir düğüne gidiyoruz” diye selam gönderen yiğitlerin ülkesidir vatanıdır Türkiye. Hepimiz biliyoruz ki vatan hainleri bu ülkede huzurun, beraberliğin kardeşliğin her zaman daim olmasından rahatsız oluyorlar. Ne zaman huzura kavuştuysak, ne zaman kardeşliğimiz pekiştiyse mutlaka bir münafıklık, bir hainlik düşünmüşlerdir.’’ diye konuştu.

Niğde'deki değişimin farkında mısınız? Niğde'deki değişimin farkında mısınız?

Konuşmanın ardından Niğde Valisi Yılmaz Şimşek şehitlik şeref defterini imzaladı. Vali Yılmaz Şimşek Şehitlik Şeref Defterine Şu sözleri yazdı ‘’18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle manevi huzurunuzdayız. Sizleri bir daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Özgürce yaşadığımız, vatan kıldığınız bu mukaddes toprakları canınız pahasına bizlere emanet bıraktınız. Sizlerle ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Sizler milletimizin gönlünde en yüce yere sahipsiniz. Emanetinize kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Türk milletinin sarsılmaz iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale’de olduğu gibi tarihin her sayfasında bizleri güçlü ve muzaffer kılacaktır. Çanakkale zaferinin 107. Yıldönümünü kutladığımız bu şerefli günde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda canlarını vermiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.’’ İfadeleri yer aldı.

Programda ayrıca Kur'an-ı Kerim okunarak İl Müftüsü Osman Ayas tarafından dua edildi. Törene katılanlar, şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Protokol daha sonra Kültür Merkezindeki programa geçti. 

Editör: TE Bilişim