Van`da 23 Ekim`de meydana gelen 7.2 ile 9 Kasım`da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremzede aileler ağırlaşan iklim şartları nedeniyle kentten diğer illere nakledilen ailelerden 84 kişi Niğde’ye geldi.

Gelen aileler için bir büro oluşturulduğunu söyleyen Niğde Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Niğde Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, “Van’da meydana gelen depremden sonra Van merkez ilçe ve köyleri Erciş, Edremit olmak üzere evsiz kalan vatandaşlardan Türkiye genelinde iklim şartları da göz önünde bulundurularak 3 bakanlık bir araya gelerek bir genelge oluşturdular. Genelgenin amacı evsiz kalan vatandaşlarımızı ülke genelinde devletin sahip olduğu sosyal tesislere yerleştirmek oldu. Bu nokta da Niğde ilimize de görev düştü. Bizden sosyal tesislerimizin kontenjanları istendi. Biz Niğde’de 107 kişilik bir kontenjan bildirdik. 3 tane misafirhanemizi belirledik, Polisevi, Öğretmenevi ve Çamardı İlçesi Demirkazık kamp tesisleri olmak üzere toplam 107 kişilik kontenjamızı bildirdik. Bu genelge yaklaşık 15 gün oldu. Yaklaşık 15 gündür biz Van’dan illere dağıtımı yapılan 18 aileyi toplam 84 kişiyi yerleştirmiş bulunuyoruz. Bunların dağılımını 6 aileyi öğretmen evine yerleştirdik 26 kişi toplamda. 5 aileyi Polisevimize yerleştirdik toplamda 26 kişi. 7 ailemizi de Çamardı İlçesi Demirkazık kamp tesislerine yerleştirdik, bu da 32 kişiye tekâmül ediyor. Bizim 23 kişiyi daha yerleştirme imkânımız var” dedi.Karaca, “Genelge çerçevesinde Niğde olarak bir büro oluşturduk. Karşılama bürosu bunun adı, kuruluş amacı bu vatandaşlarımızın yerleştirilmesinden başlayarak bütün eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını karşılanmasını sağlamaktı. Karşılama büromuz bu görevi layıkıyla yerine getirmekte. Benim başkanlığımda İl Afet Acil durum Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, SGK Niğde şube müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfımızın temsilcisi, bunlardan müteşekkil bir karşılama bürosu oluşturduk. Yerleştirilmesi, iaşesi, sağlık, eğitim, Sosyal güvenliği yoksa yeşil kart uygulaması, yani her türlü ihtiyaçlarını karşılama noktasında tedbirlerimizi aldık. Şuan uygulamada herhangi bir problem yok” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim