Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Girişimlerimiz sonucu 18 bin öğretmenin uzman öğretmenlik hakkı iade edildi” dedi.

Eğitim-Bir-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Nisan 2010 Kurum İdari Kurulu Mutabakat Metni’nde, “Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı’nda başarılı olup ancak kontenjan sınırlamasından dolayı değerlendirme sonucunda uzman öğretmenlik sertifikası alamayan öğretmenlere, Anayasa Mahkemesi kararı dikkate alınarak uzman öğretmenlik sertifikası konusunun yeniden değerlendirilmesi” kararı alındığını hatırlatan Özüdoğru, “Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yükselme Sınavında 60 ve üzeri puan alanlar, alanında veya eğitim bilimleri alanında tezli yüksek lisans yapanlar artık uzman öğretmen olacaklardır” dedi.

 
Eğitim-Bir-Sen olarak üyelerine verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini söyleyen Özüdoğru, “Sendikalı olanla olmayanlar arasında bir fark getirdik. Türkiye’nin en büyük sendikası olarak destek veren tüm üyelerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

 
Uzman öğretmenlik kontenjanına giremeyenlerden, Bakanlığımız aleyhine açmış oldukları davaları devam edenlerin dilekçe tarihi itibariyle, dava açmayanların başvuru yapmaları halinde başvuru tarihi itibariyle uzman öğretmenlik sertifikası düzenleneceğini hatırlatan Özüdoğru, ilgililerin başvurularını 20 Haziran–08 Temmuz 2011 tarihleri arasında meb.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapabileceklerini de sözlerine ekledi.


 
Editör: TE Bilişim