Niğde Belediye Başkanlığı, TOKİ işbirliği ile gerçekleştirilen Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde sona geliniyor.

Gecekondu, çarpık yapılaşma ve mağara evlerin yer aldığı, bölgede Niğde Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bölgede bulunan konut ve ticari alanlar yenilenerek yeşil alanları ve sosyal donatı alanları ile Niğde’nin en gözde mahallesi haline getirildi.

Niğde Belediye Başkanlığı ve Toplu Konut İdaresi işbirliğinde yürütülen proje kapsamında yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen ev ve iş yerlerinde sona yaklaşıldığı, çalışmaların hızla devam ettiği ve Efendibey Mahallesi Kentsel dönüşüm projesinde 1666 hak sahibine de en kısa sürede anahtarlarının teslim edileceği Niğde Belediye Başkanlığı tarafından belirtildi.

İçerisinde çok sayıda yeşil alan, çocuk oyun parkları, kum havuzları, açık hava fitness alanları ve basketbol sahalarının da bulunduğu 140 bin metrekarelik alanda 1666 hak sahibinin anahtarlarını 2020 yılı içerisinde alabileceği teslimat sonrasında çalışmaların yüzde doksan oranda tamamlanmış olacağı belirtildi.

Bir milyon 210 bin metre kare alan üzerinde yapımı gerçekleştirilen Efendibey Kentsel Dönüşüm projesi tamamlandığında 106 blok bina içerisinde 4016 konut, 151 iş yeri ve bölgede 400 bin metre kare yeşil alan içerisinde sosyal donatı alanlarıyla mahallede dönüşüm sağlanmış olacak.

Editör: TE Bilişim