Niğde’de, Gümüştaş Madencilik öncülüğünde Okçu Beton, Cerrah Yapı ve Ceylan Bim’in katkılarıyla inşa edilecek anaokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Hayırsever desteğiyle hayata geçirilecek proje, çocuklara eşit şartlarda eğitim imkânı sunmayı hedefliyor.
Törene AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çiftçi, hayırsever firma temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gümüştaş Madencilik Genel Müdürü Aykan Çelik törende yaptığı konuşmada, “Çocuklarımız için büyük öneme sahip bu temeli atmaktan gurur duyuyoruz. Bu okul sadece bir bina değil, çocuklarımızın hayata eşit şartlarda başlaması ve mutlu yarınlara hazırlanması için atılmış bir temeldir. Bu projenin mimarı başta Sayın Valimiz Cahit Çelik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Milletvekili Uzkurt, projeyi hayırlı olması temennisiyle kutlarken, Vali Cahit Çelik ise “Geleceğe yapılan bu yatırım hepimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Kısa sürede tamamlanması planlanan anaokulunun, modern donanımı ve fiziki imkânlarıyla bölgedeki çocukların eğitimine önemli katkı sağlaması bekleniyor.