İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin; gerek ekonomik gerekse de sosyal hayatına katkı yapıp ticaret ve sanayi politikaları geliştirmek amaçlı bir araya gelen, ciddi üye yapısıyla varlığını idame ettiren Ticaret ve Sanayi Odaları, temsil ettiği ilin gelişiminde önemli yer tutuyor.

Niğde ne kadar gelişiyor?

Yapılan veya yapılamayan yatırımlarda ticaret ve sanayi odasının yarar ve fayda payı nedir?

Oda olarak en güçlü konumda olması dolayısıyla, bu gücü ne kadar kent faydasına sunuyor?

Kentin gelişimine ve dışarıya açılmasında etkin rol oynayacak havaalanı ve hızlı tren gibi ticaret - ulaşım bağlamında ne kadar çaba sarf edip, bu konuda ne düşünülüyor?

İstihdamda süreklilik,

Yatırım sıkıntılarında çözüme odaklı,

İç işlerinde şeffaf ve üyelerinin ekonomik yatırımlarını destekleyici politikalarda ne kadar çaba gösterip, Niğde gelişiminde oda kimliğiyle eller taşın altına konuluyor?

Niğde ADIM Gazetesinin sorularını cevaplayan NİTSO Başkanı Sayın Şevket Katırcıoğlu son dönem zamları ve ekonomik daralmanın sanayiciyi olumsuz etkilediğini, fiyat artışları nedeniyle ihracatta dış ülke firmalarıyla rekabetin zorlaştığını belirtiyordu.

Turizm ve hızlı tren için gereken altyapı sorunu çoktu ve bir an önce çözülmesi gerekiyordu..

2000 kişiye istihdam sağlayan ve günümüzde ciddi sıkıntılar yaşayan BİRKO’nun arsa sorununun halledilerek, banka faizi kıskacından kurtarılması gerekiyordu.

Yeni yatırım kadar var olan yatırımlarında korunması ve milliyetçi bir mantıkla Niğde de üretilen malların bu kentte yaşayanların tercihi olması gerektiğine dikkat çekiyordu.

Yatırım yapılacak yerin coğrafi konumu önemliydi ve bu durumda Aksaray Niğde’den daha çok yatırımcı çekiyordu. Bir yere yatırım yapılınca yan kollar da doğal olarak o yere yatırım yapıyor ve yapılan bir yatırım diğer yan kolları da peşinden sürüklüyordu.

Havaalanı konusunda Ereğli, Aksaray ve Niğde’nin ortak kullanabileceği bir havaalanının bölgesel olma niteliğiyle daha kullanışlı ve uçak sayısı olarak da fazla, böylece toplamda 1 milyon 200 bin kişiye hizmet verecek daha aktif bir havaalanının, Niğde için faydalı olacağının altını çiziyordu.

Avrupa’ya açılmak için ülkemiz üzerinden ticaret yapmak isteyen Çinli firmaların tarım yatırımları için ilimize yatırım yapma ihtimali olduğunu, devletinde izni olduğu takdirde böyle bir durumun söz konusu olabileceğini söylüyordu.

Niğde’nin gelişiminde Ankara ile olan ilişkilerin önemine dikkat çekerken, eski milletvekili ve bürokratlarımızdan faydalanılması gerektiği söylemi ise düşündürtmüyor değildi.

Eski milletvekilleri ve bürokratlar bizim memleketimiz ile bir bağımız kalmadı işimizi yaptık ve bitti mi diyorlardı?

Yoksa mevcut milletvekilleri, eskileri bu işe karıştırmamak için ayrı bir çaba mı sarf ediyorlardı?

Eski milletvekili ve bürokratlarımız Ankara ile daha iyi ilişkiler içindeydi de, şu anki vekil ve bürokratlarımız bu tarz bir ilişki mi kuramıyordu?

Ankara ile kurulacak iyi ilişkilerde iyi bir Niğde Lobisi olması gerekliliği bu kadar zaruriyken, bu lobinin oluşumunda NİTSO’un siyaset üstü bir tavrı neden oluşmuyor ve oluşturulmuyordu?

Birilerine dokunup dokunmayacağına bakmadan sade dille söyleyeceğini söyleyen tek kişi olduğunu belirten NİTSO Başkanı böylesine geneli değerlendirirken…

Yaratılmışların en şereflisiyle, aşağılıkların en aşağılığı arasında biz insanları konumlandıran gerçek değerin bir gönül olduğunu unutmadan…

Bu kentin gelişimi ve yaşanılacak kent sıralamasında üst basamaklara tırmanması için…

Yeter ki Niğde olarak bir bütün halinde…

Gönül Bağı kuralım.