Gençlik gerici siyasi iktidarında düzen muhalefetinin de ve elbette ki partim HDP’ nin de yaklaşan 7 Haziran seçimleri nedeniyle özel gündeminde. Gerici siyasi iktidar arka bahçesi konumundaki STK lar eliyle salonlara doldurttuğu hazır kıta gençliği fon kullanarak gençlik tasavvuru yapa gayretkeşliği gösterirken düzen muhalefeti diğer yandan gençliğin enerjik yapısını kullanmak adına koltuk önermesinden “ikbal“ garantisine adeta rüşvet teklif ediyor.
 
      Gerçekte hayatın her alanında karşılaştığımız gibi siyasette de çoğu zaman yaşa ve deneyime dayalı hiyerarşilerle karşı karşıya kalıyoruz. Siyasetin yaşı kemale ermişlerin ve deneyimine deneyim katmışların işiymiş kabulü gençlerin tüm yaratıcılıklarını sönümlüyor. Türkiye’de nüfusun büyük çoğunluğunu gençler oluşturmasına rağmen, yönetim mekanizmalarının, siyasetçilerin, yerel ve merkezi yönetimlerin yaş ortalaması genç nüfus oranına göre oldukça asimetrik bir görüntüyü önümüze sunuyor.
 
     Gençler, toplumsal mücadelelerin öznesi olmasına rağmen siyasette bunun karşılığı yokmuşçasına siyaset gençleri öteleyerek merkezileştiriliyor. Oysa siyaset yerelleştikçe ve demokratikleştikçe gençlerin bu demokratik siyasetin doğal özneleri olduğu da görülecektir. Gençlerin ötelendiği, asayiş sorunu olarak görüldüğü bir siyasetle ne barış, ne de demokrasi mümkündür. Gençleri baskılayan ve kontrol altına almaya çalışan siyaset tarzları en çok da gençlerin dönüştürücü gücünü hedef alıyor.
 
      Partimiz Halkların Demokratik Partisi Gençlik Koordinasyonları ve HDK Gençlik Meclisleri özgün ve özerk örgütlenme modellerini hayata geçirerek, tüm karar süreçlerine gençlerin aktif katılımını hedefliyor. Üniversitede, lisede, mahallede gençlere dönük politikalarımız çerçevesinde gençler kendilerini örgütlemeye koyuldu. Şiarları Politik alanı gençleştirmek, olan gençliğimizin önündeki en önemli sorumluluklardan biri 7 Haziran seçim çalışmalarıdır. Partimizin tüm kurullarında uyguladığımız %20 gençlik kotamızı hiç ikircemeden milletvekilliği adaylık sürecinde de işleterek geçlerin önerdiği genç adayları laf olsun diye değil seçilebilecekleri sıralardan aday gösterilmesini sağladık.
 
       Egemen siyaset alışkanlıklarından sıyrılıp gençlerin sözü ve iradesinin esas alınması radikal demokratik bir hamlenin ta kendisidir.  2014 yerel seçimlerinde yerel yönetimlerde uyguladığımız gençlik kotasıyla illerde veya ilçelerde genç belediye meclisi üyesi adaylarımız ve belediye eş başkan adaylarımızla birçok yerelde bir ilki başarmıştık. Bu adaylar arasında Lice, Cizre, Mardin Belediyesi Eş Başkanları genç olarak seçildiler. Ayrıca birçok belediyemiz yereldeki gençlerin sorunlarına çözüm bulmak için gençlerle buluşarak sorunların çözümüne ilişkin öneriler alıp hayata geçirdi. 
 
     2015 Genel Seçimlerine de sayıların ötesinde bir anlayışla gençliğin aklını, taleplerini, çözümlerini, yaratıcılığını siyasete yansıtacağız. Gençler olarak seçim çalışmalarında ve seçimin örgütlenmesinde aktif olarak yer alacağız. Adaylarımız gençler adına ahkâm kesen, emirler yağdıran değil, yürüttüğümüz gençlik politikalarımız çerçevesinde gençlerin sözünü ve taleplerinin taşıyıcısı olacak
 
    Şimdi gençlerin barajları yıkarak demokrasi rüzgârı estirme vaktidir. Tüm Gençleri Önümüzdeki Barajları Beraber Yıkmaya Davet Ediyoruz! Mevcut seçim sistemindeki zorunlu askerlik, yaş gibi kısıtlamaları ve %10 gibi anlamsız bir barajı, her an karşımıza çıkabilen iktidar sarmalı içerisinde şekillenen egemen siyaset anlayışlarını ancak gençlerin ortak mücadelesi doğrultusunda yıkabiliriz.
 
     Yeni Yaşamı müjdeleyen gençler, önündeki bütün engelleri örgütlenerek, örgütleyerek, değişerek, değiştirerek aşabilir. HDP Gençlik Koordinasyonları HDK Gençlik Meclisleri bu bilinçle sorunun salt bir seçim sorunu olmadığını, gençlerin özgürleşmesinin sistemin en büyük korkusu olduğunu ifade etmelidir. Tüm gençleri, en genç parti olan HDP ile siyaseti gençleştirmeye, gençleri siyasetin nesnesi değil hayatın ve siyasetin öznesi yapmaya, tüm mecralarda yürüteceğimiz politikalarla değişime öncülük etme görevinin onurunu paylaşmaya davet ediyoruz.
 
       Yunan gençliğinin SYRİZA çatısı altında karşı kıyıdan verdiği umudu Türkiye’ye HDP ile taşınacağını gençlik görmelidir. 7 Haziran seçimlerinde gençlik sokak sokak, ev ev HDP nin sözünü ulaştıralı, üniversitelerde ve mahallelerde HDP Gençlik Koordinasyonlarıyla seçim çalışmalarına ikirciksiz katılmalıdır. 68’den Gezi’ye; Fis Köyü’nden Kobanê’ye gençler olmadan mücadele konuşulamıyor. Hayatın akışını değiştiren her anda, mücadelenin yükseldiği her dönemde sokakta, meydanda, okulda, fabrikada sözüyle, neşesiyle, kararlılığıyla gençler var. Peki neden sokağın nabzını belirleyen gençler, Parlamentoda olmasın?
 
      Gezi’de barikatlarda sabahlayan, tüm grilikleri renklerle boyayan, neşesiyle yaratıcılığını buluşturan, Tuzluçayır’da mahallesini savunan, Hevsel Bahçelerinin talan edilmesine izin vermeyen, Karadeniz’den HES’leri def eden, Kazım’ın müziğiyle Hrant’ın gülüşünü birleştiren, Mahir Çayan’la, Mazlum Doğan’ı, Deniz’le Sakine’yi, Rosa’yı aynı sloganda buluşturanlar HDP listelerinden gençleri 7 Haziran’da parlamentoya taşıyarak gençliğin gücünü dosta düşmana gösterecektir.