“Muhteşem”in gözü kara gidişatının perde arkasına bakmaya devam edelim. Başbakan, partisinin MKYK’sında ilan ettiği gibi tüm eylemlerin hedefinin şahsına yönelik olduğuna tam kanaat etmiş!..
Bindirilmiş kıtalara yaptığı konuşmalarda zaten içinde bulunduğu ruh halini açıktan itiraf etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da tüm söylemlerine bakıp önceki gün, Başbakana “Bu görevi sürdürebilmen için, bir hekimim, öğretim üyesiyim, Başbakan’ın artık tam teşekküllü bir sağlık raporuyla bu görevini sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda değerlendirilmesi gerekiyor. Başbakan’ın ruh sağlığı da beden sağlığı da tam teşekküllü bir heyet tarafından bu görevi sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda mutlaka değerlendirilmelidir” diye seslendi.
“Muhteşem”in yakın çevresinden aldığım bilgiye göre meydanlarda kefen edebiyatı yapan Başbakan büyük bir korkunun da esiri oldu. Bundan dolayı “Muhteşem” aynı Erbakan’ın yaptığı gibi özel bir koruma gücü kurup etrafına yerleştirdi. Başbakan’ı artık her gittiği yerde emniyet güçlerinin yanı sıra sivil giyimli Milli Görüşçülerden itina ile seçilen özel korumalar da koruyor.“Muhteşem” dün de grup toplantısı için Meclis’e eskisinden daha da kalabalık bir koruma ordusu ile geldi.
“Muhteşem”in yakın çevresi “Başbakanın yeni bir siyasi mücadele dönemine girdiğini” ve daha da sertleşeceğinin işaretlerini veriyor. AKP kulislerinde konuşulanlara göre;
* Cemaate yönelik operasyonlar artacak. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı’nda geniş çaplı Emniyet Müdürleri kararnamesi hazırlanıyor. Adalet Bakanlığı’nda da cemaate yönelik kadro operasyonları yapılacak.
* Terör örgütü PKK’nın isteği olan geniş kapsamlı af yasası ve TMK’da değişiklik hazırlıkları şimdilik askıya alındı.
Başbakan’ın içinde bulunduğu asabi ruh hali milletvekillerini de çok etkiledi. Kapıyı tıklayıp iki dakika görüşebilmek için ayakları titreyen AKP’li mebuslar Başbakan ile görüşebilmek için memleketlerinden özellikle heyet getiriyor ve Erdoğan ile görüşmek için sıraya giriyor. AKP Milletvekilleri kulislerde durumlarını anlatırken “Başbakan vatandaşlarla görüşürken biz ancak kulağına fısıldayabiliyoruz. Onun dışında yanına gidip konuşma imkanımız artık kalmadı. Hiç birimizle görüşmüyor. Bizimle görüşebilmesi için memleketten, seçim bölgesinden heyet çağırıyoruz. O zaman da istediğimizi ancak kulağına söyleyebiliyoruz” diyor.
“Muhteşem”in etrafına duvar örmesinin başka nedenleri de var. Başbakan, partisi içinden de büyük bir ihanete uğradığına inanıyor ve bu duygularını en güvendikleri ile paylaşıyor.“Muhteşem” yapacağı yeni operasyonlar için de birinci halkasına şu talimatı verdi;
“Bana eski arkadaşları bulun…”
Çıkarılan Milli Görüş gömleğine her nedense yeniden ihtiyaç duyuldu!..
Gökçek’e “hayırlı olsun”
Geçen mahalli seçimde son dakikada direkten dönüp aday olan ve tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek’e Pazar günkü muhteşem(!) karşılama töreninden dolayı beklediği müjde geldi. AKP kulislerinde konuşulanlara göre, Ankara’ya dönüş karşılamasından çok memnun kalan “Muhteşem” Melih Gökçek’e önümüzdeki seçim adaylığı için “hayırlı olsun”dedi. AKP kurmaylarından aldığım şu bilgi çok dikkat çekici;
“Başbakan yakın çevresi ile yaptığı değerlendirmede, İstanbul’u kaybedebilirim. Onun için de Ankara’yı kaybetme riskini alamam. Melih Gökçek’le devam edeceğiz dedi.”
AKP kulislerinde İstanbul Belediye Başkan adaylığı için yoğun çaba sarf eden ve “Bu eylemler Gezi Parkı eylemi değil, Recep Tayyip Erdoğan’ı tasfiye eylemidir. Tayyip Erdoğan, Rabbimizin bu millete, bu ülkeye, insanlığa gönderdiği bir müjdedir” diyen AB’den sorumlu Egemen Bağış’ın geleceği yönünde de güzel haberler konuşuluyor. Denilen o ki; “en azından Egemen Bağış’ın önümüzdeki dönemde Washington Büyükelçisi olması garanti.”
Siz üç dönem seçilme şartına takılıp kalmayın, Arkadaşları Kalkındırma ve Kollama Partisi’nin gerçek iç tüzüğü böyle işler!..
Gül yine sahada
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen hafta Gezi Parkı gerginliği yaşanan “Muhteşem”in memleketi Rize’de olacak bugün. Yarın Artvin’e, Cuma günü de Hopa’ya geçecek. Tayyipçiler, Abdullah Gül’ün adeta nefes alışlarını bile yakından takibe almış durumda.
Gezi Parkı eylemlerinin ardından Gül ile görüşüp özür açıklaması yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç -Tayyipçilerin iddiasına göre- Cumhurbaşkanının yeni parti çalışmalarına ortak oldu. Gül’ün bugünlerde alanlarda vereceği mesajlar ve oynayacağı rol dikkatle takip ediliyor. Bülent Arınç’ın özür açıklamasını Kuzey Afrika’da takip ederken tablet bilgisayarını kıran “Muhteşem”e daha dayanıklı tabletler gerekebilir!..
Kemal Derviş anlatılmalı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında Başbakan’ın ne olduysa sızlandığı faiz lobileri ilgili çarpıcı bir konuşma yaptı. Bahçeli, “Sayın Başbakan sana soruyorum faiz lobisinde kimler var, bunlardan fayda gördün mü, bunlardan komisyon alarak yabancı bankalara istifledin mi? Bankaları yoksullaştırmak, halkı fakirleştirmek hangi vicdana hangi ahlaka sığacaktır.
Küresel tefecilere elini verdin de bunlar siyasi şerefini de mi almak istemektedir. Erdoğan sen ne hallere düştün cevap ver. Kimlerin kulu kölesi oldun. MHP, faiz lobisinin hemen acilen TBMM’de incelenmesini isteyecektir. Bu kan emici keneler deşifre edilmelidir” dedi.
AKP’nin faiz lobisiyle ilgili Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasına müsaade edeceğine hiç ihtimal vermiyorum. Devlet Bahçeli’ye bu konuda büyük bir görev düşüyor. Milletin gerçekleri tam manasıyla görmesi için ANASOL-M Hükümetine monte edilen Kemal Derviş ve ondan sonraki operasyonlar ile ilgili tüm gerçekleri gün yüzüne dökmeli.
Devlet Bahçeli, eğer bu konuda elindeki tarihi belgeleri kamuoyuna açıklarsa milletimiz AKP iktidarını ve tezgahları daha iyi anlar.