Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler Kulübü’nün davetlisi olarak Niğde’ye gelen, Çocuklar Duymasın adlı dizide canlandırdığı “Havuç” karakteri ile tanınan Furkan Kızılay, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde düzenlenen söyleşi programına katıldı.

Günlük yaşamından oyunculuk kariyerine birçok soruya cevap veren ünlü oyuncu, başarılı olabilmek için öncelikle yapmış olduğunuz işi sevmeniz, iyi yapıyor olmanız ve şansın da yanınızda olması gerektiğine vurgu yaptı.

Furkan Kızılay, tiyatro ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara, tiyatronun oldukça değerli bir alan olduğunu ve ciddi bir emek ürünü olduğunu ifade ederek gerekli desteğin bu mecraya verilmesinin de önemli olduğunu belirtti.

Furkan Kızılay, Çocukluk hayalleri ile ilgili soruya, “Çocukken pilot olmayı çok isterdim. Oyuncu olmasaydım kesinlikle pilot olmayı isterdim. Ayrıca şu anda, bir çocuk oyuncu atölyesi açma hayalim de var” ifadelerini kullandı.

Survivor yarışmasına katılmasının kendisi üzerinde önemli bir değişim yarattığından bahseden Furkan Kızılay, “Bu yarışmada açlığı, özlemi yani tüm duyguları birarada yaşadık. İnanılmaz bir tecrübeydi. Yemek yemediğiniz, ailenizden uzak kaldığınız için psikolojik açıdan oldukça zor bir yarışma” dedi.

Kendisini Niğde’ye davet eden Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler Kulübü’ne, “Yardımlar yapan, kütüphaneler kuran kısacası kalbe dokunan bir ekipsiniz” diyen Furkan Kızılay, kulüp üyeleri ile yaptığı gezide, Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler Kulübü’nün yardımları ile yeni bir ayakkabı alınan küçük bir çocuğun öğretmenine söylediği “Ayaklarım artık üşümüyor” sözünün kendisini çok etkilediğini de sözlerine ekledi.

Program sonunda Furkan Kızılay’a günün anısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından hediye takdim edildi.

Editör: TE Bilişim