Kültür Sanat

YAZSANBİR’den hizmet ödülleri

Abone Ol

Kısa adı YAZSANBİR olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği, 2011 yılında kültür, sanat ve edebiyat alanında eser verenlere hizmet ödülleri verdi.

Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, Anadolu’da çok değerli yazar, şair ve sanatçıların olduğunu belirterek, “Nedense bu kıymetli değerler batıda görülmüyor ya da görülmek istenmiyor. Türkiye; İstanbul ve Ankara’dan ibaret değil. Görmezlikten gelinen Anadolu’da çok kıymetli insanlar ve güzel eserler var. Artık Anadolu’nun sesi daha gür çıkıyor. Bu sesi duyurmak ve güzellikleri hissettirmek için 2011 Yılında eser vermiş değerli insanlara ödüller verdik” diye konuştu.

Anadolu’daki yazar, şair ve sanatçıların zor koşullar ve kısıtlı imkanlarla bin bir güçlükle eserler verdiğini vurgulayan Eraslan, “Biz Anadolu’da yaşayan bu önemli yazarlarımızı, sanatçılarımızı, şairleri onure etme ve öncülük etme adına plaket verdik. YAZSANBİR Yönetimi olarak 2011 yılında eser veren 19 isim belirledik. Önümüzdeki yıldan itibaren bunu gelenekselleştirerek ve daha da genele yayarak devam ettireceğiz” diye konuştu.