Siyaset

Vatandaş Milletvekilliği Seçimleri İçin Ne Diyor?

Abone Ol

Şehir merkezinde yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre vatandaşlar çevre illere nazaran Niğde'nin başta istihdam sağlayacak yatırımlar olmak üzere birçok hizmetten mahrum kaldığını düşünüyor.

Niğde Televizyonu tarafından sokak röportajları yoluyla yapılan kamuoyu araştırması büyük yankı uyandırdı. Yaklaşan seçimler öncesi vatandaşların görüşlerini alan muhabirler deyim yerindeyse "Bir dokunup bin ah işitti!" Şehrin gelişmesinin sadece Belediye çalışmalarıyla olmayacağına dikkat çeken vatandaşlar, bunun yanında; istihdam sağlayacak yatırımlar başta olmak üzere otoyol, hızlı tren, havaalanı gibi milletvekillerinin gayretleriyle gerçekleşebilecek hizmetlerden Niğde'nin mahrum bırakıldığını ifade ediyor. Konuyla ilgili yapılan kamuoyu araştırmasına göre siyasi partiler tarafından aday gösterilecek isimlerle ilgili vatandaşların görüşleri şu şekilde:

Bilal Gürbüz (Vatandaş) “Valla şu an Niğde’nin gelişimi çok iyi. Yollar, kaldırımlar her şey düzenli. Belediyemiz Allah var bakıyor memlekete. Yani biz Belediye Başkanımızı tanıyoruz, ama milletvekillerimizi hiç görmedik! Ha şu da var, benim partiyle işim olmaz. Pek uğraşmam ama mevcut milletvekillerini tanımıyorum, görmedim hiç” Kemal Aktaş (Vatandaş) “Biz siyasetten çok daha güzel bir Niğde istiyoruz. İş olsun, aş olsun, insanlar iş bulabilsin, istihdam olsun… Biz mevcut vekillerden memnunuz desek yalan olur. Niğde’ye bugüne kadar iyi bir hizmet getirmediler. Şimdi bizim buradan seçtiğimiz milletvekilleri, bize pek ilgi göstermediler. İşsiz vatandaşlarımıza iş bulunsun, aşsız vatandaşlarımıza aş bulunsun, emeklilerimize baksınlar. Bugün sigorta olsun, Bağ-Kur olsun, bu vatandaşlarımızla ilgilensinler.”

Mert Gürbüz (Öğrenci) “Valla siyaset için ne söyleyeyim? Bir kere Havaalanını istiyoruz. Bu kesin herkesin istediği gibi… İkinci olarak ta şu Niğde-Bor otobüslerinin artık bir güzellik yapsınlar diyorum. Seçim zamanı okula giderken çok sıkıntı oluyor. Valla milletvekili olarak bir Erdoğan Özegen’i tanıyorum, mevcutları pek tanımıyorum. Zaten siyaseti de pek takip etmiyorum." Erol Baysal (Eczacı Kalfası) “Seçimler yaklaşıyor tamam da tek düşüncemiz memleketimize ithal milletvekili istemiyoruz. Başka bir şey istemiyorum zaten. Mevcut milletvekillerini seçim döneminde bir kere görmüştük, bir daha görmedik. Mevcut adaylardan Erdoğan Özegen ağabeyimiz olabilir. Adaylığını açıklamadı ama Naim Erem olabilir. Ama tek istediğim Niğde’de yetişmiş, Niğde’yi bilen birisi olsun.”

Mert Yıldızer (Öğrenci) “Seçimlerde iyi olan, daha çok emek veren, Niğde’ye çok hizmet getirecek kişiler kazansın istiyorum. Meclis’te Niğde için çalışacak kişiler kazansın. Mevcut milletvekillerimizden sadece Doğan Şafak’ı görüyorum. İktidar vekillerinin Meclis’te Niğde için uğraştığını sanmıyorum. Ama Doğan Şafak, Akkaya barajından tutun, ta patatese kadar ilgileniyor. Ama aynı tutumu ben öbür milletvekillerinde göremedim.” Yunus Erol (Çiftçi) “Seçimler yaklaşıyor, haklısınız. Ben AK Parti’ye oy vermeyi düşünüyorum. Türkiye genelinde birlik, beraberlik, 2023’e kadar ülkede aç ta kalsak, susuz da kalsak, peynir ekmek te yesek, yeter ki 2023’ü görelim. Milletvekillerimiz bizim hiç halimizi, hatırımızı sormadılar. Ben Ankara’dan ithal gelen milletvekillerine oy vermek taraftarı değilim. Ama ülke menfaatine oy veriyorum. Tek isteğim Erdoğan vekilimiz gelsin, halkla ilgilenir, kucaklaşır, dertleri dinler Zaten aday adayları içinde tanıdığım Erdoğan Özegen ve Yaşar Ataç var.”

Rüstem Özbay (Tamirci) “Artık seçimlerden çok Niğde için çalışacak birilerini istiyoruz. Artık milletvekillerimiz sanayimize sadece seçimlerde geliyorlar. Seçim bitti mi, bir daha göremiyoruz. Zaten milletvekillerimizi tanımıyoruz. Şuradan girseler valla bilmeyiz. Şöyle Niğde’mizden güzel, delikanlı, çalışacak, Niğde’yi bilen, tanıyan biri olursa daha iyi olur. İyi çalışsın da, kim olursa olsun.” Selim Gökmen (Taksici ) “Seçimler yaklaşıyor ama bu sefer inşallah halkın içinden bildiğimiz birisi olur. Şu anki mevcut vekilleri bir kere seçimde görmüştük, bir daha görmedik. Bu seçimde şöyle tanıdık simalar olursa, Niğde ve bizim için daha iyi olur. Erdoğan Özegen var mesela. Bildiğimiz, devamlı içimizden birisi. Elinizi, kolunuzu sallayarak yanına gidip, derdinizi anlatacağınız birisi.”

Ü. R. (Memur) "Niğde'nin sorunlarının ne olduğunu dile getiren, halkla iç içe olan bir vekil olması herkesin beklentisi. Burada siyasi görüş her zaman ikinci planda kalmalı. Hizmet her zaman için ön plana çıkmalı. Bu saydıklarımı da şimdiye kadar sadece rahmetli Doğan Baran, Akın Gönen ve Erdoğan Özegen'de gördük." H. H. G. (Memur) "Bana göre milletvekili özelliği çok çalışmalı. Örneğin önceki dönem Erdoğan Özegen vardı. Özegen halkla ilgileniyordu, yanına gidildiği zaman her işinize koşturuyordu,memleket için çalışıyordu. Tekrar aday olarak görmek istiyorum." Namık Yücel (Esnaf) “Tamam, seçimler yaklaşıyor ama biz hala Milletvekillerini tanımıyoruz. Adayları tam tanımıyoruz, adayları ise millete bırakmıyorlar. Milletin dediği zaten olmuyor. Şu anki vekilleri de nasip olursa seçimde göreceğiz, inşallah. Daha pek göremedik Niğde’de!”

Faruk Baykan (Esnaf ) “Biz huzurlu, güvenli bir ortamda sakin bir seçim olmasını temenni ediyoruz. Mevcut milletvekillerini tanıyorum ve biliyorum. Ben zaten partide görevliyim ve biz yukarıya tabiyiz. Kim gelirse, biz onu destekleriz.” Sezgin Çelik (Vatandaş ) “Ben seçim konusunu düşünmüyorum, zaten düşünmedim de. Mevcut milletvekillerini sadece ismen tanıyoruz. Simalarını da belki bir kaç kere görmüşlüğümüz var. Bence çalışmaları eksik ama bildiğim kadarıyla Erdoğan Özegen aday. Onu, canı gönülden isteriz.” Oğuz Erkik (Öğrenci) “Seçimler yaklaşıyor, benim düşüncem her şey aynı olur. Bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Yine seçimler olur, yine mevcut parti kazanır ve devam eder diye düşünüyorum. Mevcut milletvekillerimizi de az çok gördük. Biraz da olsa tanıyoruz. Mesela ben Alpaslan bey var diye biliyorum. Diğerinden hiç bir fikrim yok. Yine Doğan Şafak var. Birisi olacaksa, kim olursa olsun, Niğde’ye hizmet getiren olsun.”

İbrahim Karaduman (Esnaf Dönerci) “Valla seçimi sorarsanız, o konuda hiç bir şey düşünmüyorum açıkçası. Ama şu an piyasalar da iyi, pek bir sıkıntı yok. Böyle fena değil, daha kötüsü de olabilir. İşlerimiz de şükür iyi. Valla, siyasete gelince, zaten milletvekillerini hiç görmedim, daha dükkanımıza bir girmediler selam verip… Eskiden Mümin Başkan vardı, milletvekili iken devamlı uğrardı dükkânımıza. Şimdikiler seçim zamanı bir kere gelmişlerdi, bir daha hiç uğramadılar. Eğer olacaksa milletvekillerimiz halkın içinden olsun. Niğde’yi tanıyan, bilen olsun.” İsmail Karancı (Emekli) “Seçimler geliyor ama bundan daha iyisini beklemem. Şu anki sistem ve parti çok iyi, dini bakımdan da çok iyi… Mesela bir polis benimle aynı camiye girip Cuma kılabiliyor. Bir asker Cumasına gidebiliyor. Niğde’nin milletvekillerini bir kaç kere görmüşlüğüm var. Ama hiç bir işe yaramadılar. Erdoğan’dan başka bu memlekete çalışan olmadı. Ben kendim Karslıyım. 23 senedir Niğde’de oturuyorum. Fazla bir hayır göremedim, hele bunlardan hiç bir hayır göremedim. Eğer biri seçiliyor ve memleketine bir eser bırakamıyorsa, bunu siz düşünün.”

Kemal Akdemir (Vatandaş) “Bizler dürüst, ayrıştırıcı olmayan, birleştirici olan, sonuçta Niğde için kazançlı olacak bir seçim istiyoruz. Ülkemize hayırlı olacak bir seçim istiyoruz. Şimdi görev yapan 3 milletvekilini de tanıyorum. Ben Alay kasabasındanım, bazen gelip gidiyorlar. Yeni seçilecek vekiller de yine halkın içerisinden, Niğde’yi tanıyan birileri olursa iyi olur. Ülkemizi, Niğde’mizi, bizleri düşünen birisi olsun. İster AK Parti, ister CHP, isterse MHP’li olsun, hiç fark etmez. Metin Canitez (Emekli) “Şeffaf, sakin, dürüst ve hizmet ilkesi ön planda olan bir seçim istiyoruz. Kavgacı olmayan, ayrıştırıcı olmayan, bütünleşen bir ülke istiyoruz. Ben 62 yaşındayım, temiz ve dürüst bir seçim istiyorum. Bize ve vatana iyi hizmet verecek kişiler istiyoruz. Bizler emekliyiz, aldığımız para yetmiyor. Evine ne götürecek bu emekli? Ben zor geçiniyorum hatta geçinemiyorum. Kendilerine sarayları, köşkleri yaptırırken buradakileri hiç düşünmüyorlar. Şimdiki Niğde milletvekillerini tanıyorum, Özegen’i tanıyorum. Birisi muhalefet çalışamıyor, iki tanesi iktidar ,onlar da çalışmıyor. Anlamadım, nasıl oluyor?”

Recai Emir (Emekli) “Biz seçimlerden çok güllük gülistanlık bir Niğde isteriz. Tabi 81 Vilayetin içerisinde en iyi İl bizimkisi olsun isterim. Sakin, güzel yaşanan, olaysız bir Niğde’miz olsun. Zaten iyi de, daha iyi olsun isteriz. Şimdiki milletvekillerini tanırım desem, yalan olur. Tanımıyorum hiç birini, isimlerini pek bilmem. Ama biri “Kavaklı” biri “Selvi” diye duyuyorum. Ama şahsen Ankara’ya gitsem, Meclis’te görsem tanımam. Niğde’ye seçilecek vekiller, memlekete hizmet edecek, hayırlı olacak, Niğde’nin kendi içerisinden çıkan birisi olsun, inşallah.” Fikri Ceviz (Emekli) “Artık bu Niğde’ye sahip çıkacak birileri gelsin. Size kısadan bir şey söyleyim. Çok afedersiniz, bir tuvalete gidiyoruz 20 kişi sırada. Öncelikle bir tuvalet yapılsın, bu medeniyettir. Ben Aksaray’ın Ilısu köyündenim, 60 senedir Niğde’de yaşıyorum. Zaten çalışan yok! Mevcut vekilleri ne ben, ne vatandaş, doğru dürüst tanımıyor. Artık çalışacak birisi gelsin. Biz Antalya’ya Fikret Çıtırgı’nın yanına gittik. Nerelisin, Niğdeli misin? Abovvv, bizi havada karşıladılar, sağ olsunlar. Bize sahip çıkacak kişiler gelsin. Niğde’yi tanıyan, halkın içinden kişiler olsun. Bizi sahip çıksınlar.”

Muharrem Orhan (Vatandaş) Biz daha iyi bir Niğde olsun isteriz, daha iyi siyasiler isteriz. Güzel bir seçim olsun, kavgasız, birlik, beraberlik içerisinde bir seçim olsun. Allah hayırlısını versin… Ben valla milletvekillerinin hiçbirini tanımam. Görmedim de zaten! Görsem de, siyaset bana uzak. Ama milletvekili olacak kişi, memlekete çalışmalı, halkın içerisinden olmalı. Biliyorsunuz hastane var, oraya gidip azıcık sıkıştın mı ‘Anjiyo’ diyorlar, hadi Kayseri’ye… Bu olur mu? Burası koca bir şehir, koca bir Hastane! İyi biri gelsin, Niğde’yi bilen, sorunları bilen biri gelsin. Vatandaşların derdine bir çare bulsun.” Osman Adıgüzel (Şoför) “Biz seçimlerden çok daha iyi bir Niğde olsun istiyoruz. Ama hani yapan yok; yapan nerede? Seçim zamanı ortaya çıkıyorlar. Bitti mi; bir daha ortada yoklar. Zaten mevcut milletvekillerinin de hiç birini tanımıyoruz. Allah var ya, buradan seçilecek kişiler dürüst, delikanlı, Niğde için çalışacak, burayı tanıyan, bilen birisi olacak. Dışardan gelsin, içeriden gelsin fark etmez. Çalışan olsun da nereden olursa olsun!”