Eğitim

Vanlı Öğrenciler Niğde'de

Abone Ol

Vanlı Depremzede Öğrenciler Karne Aldı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretim gören 74 bin öğrenci karnelerini alarak, iki haftalık tatile başladı. Van’da meydana gelen depremden sonra Niğde’ye gelerek Niğde Atatürk Lisesi’nde eğitime devam eden, 46 depremzede öğrenci de karne aldı.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim öğretim veren okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında toplam 74 bin 68 öğrenci dün karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Niğde Milli Eğitim İl Müdürlüğünce yarıyıl tatilinin başlaması dolayısıyla Niğde Atatürk Lisesi’nde karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Müdür Yardımcıları İsmail Karacan, M. Ali Durak, öğretmen, öğrenciler, veliler katıldı.

Karne töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, 20 Eylül tarihinde başlayan 2011-2012 eğitim-öğretim yılının I. Yarıyılı bugün sona erdiğini hatırlatarak, bütün öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller diledi.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Akbıyık, Dersler, sınavlar, okul içi ve okul dışı sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri ile yoğun ve hareketli bir dönemi daha geride bırakarak sömestri tatiline girdiklerini belirterek; “Bir dönem içinde yapmış olduğunuz etkinliklerin, çalışmaların, göstermiş olduğunuz performans ve sınavlardan almış olduğunuz notların bir bütün halinde göstergesi niteliğinde olan karnelerinizi almanın mutluluğunu yaşıyorsunuz.” Dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Vanlı Öğrencilerle bir toplantı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, öğrencilerin sorunlarını dinledi. Van'dan gelen öğrencileri en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Akbıyık, “Van ve Erciş’ten gelen ve zor bir dönemden geçen öğrencilerimiz uyum sürecini atlattılar. Derslerini başarılı bir şekilde sürdürüyorlar. Öğrencilerimizin hepsi lise son sınıf öğrencisi. Önümüzdeki dönem YGS’ye girecekler. Onların başarılı olması için her türlü tedbiri aldık ve çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz

Van’daki depremin ardından eğitimlerine Niğde’de devam eden Vanlı öğrenciler kısa sürede uyum sağladı. Niğde Atatürk Lisesi’ne kaydı yapılan 37 öğrenci eğitimlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Niğde’ye öğrenimlerini sürdüren Vanlı öğrenciler İl Milli Eğitim yöneticileri ile bir araya geldi.

Van depreminin ardından Niğde’ye gönderilen 37 lise öğrencisinin pansiyonlu okullara yerleştirildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, öğrencilere gurbeti yaşatmamak için çalıştıklarını ve Vanlı öğrencilerin Niğde’ye alıştığını söyledi.

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından eğitimlerine devam etmek üzere 37 öğrenci Niğde’ye geldi. Van depreminin ardından Niğde’ye gönderilen öğrenciler, pansiyonlu okullara yerleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen öğrencileri Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan ve Şube Müdürü Yakup Yılmaz karşılayarak birlikte kahvaltı ettiler.

Van ve Erciş’ten gelen öğrencileri Niğde’de görmekten duydukları mutluluğu ifade eden Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, öğrencilerin eğitimlerini Niğde’de sürdüreceklerini belirterek öğrencilerin bütün ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık da, Niğde’ye gelen bütün öğrencilerin lise son sınıfta olduğunu belirterek, öğrencilere üniversiteye hazırlık ve psikolojik yardım dahil olmak üzere her türlü destek verileceğini ifade etti.

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından eğitimlerine devam etmek üzere 37 öğrenci Niğde’ye geldi. Van depreminin ardından Niğde’ye gönderilen öğrenciler, pansiyonlu okullara yerleştirildi.