Siyaset

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Niğde'de

Abone Ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan bugün Niğde'deydi. Bakan Elvan Niğde'ye helikopterle geldi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan bugün Niğde'deydi. Bakan Elvan Niğde'ye helikopterle geldi. Üniversite kampüsüne iniş yapan Bakanı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ak parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve diğer protokol üyeleri akrşıladı. Bakan Elvan'ın ilk durağı Organize Sanayi Bölgesi idi. Burada bir toplantı düzenlendi ardından Niğde Valiliğine geçti.

Bakan Elvan Niğde'de Ulaşıma ne kadar pay ayrıldığını anlattıktan sonra, şuan yapımı devam eden projeler hakkında müjdeleyici açıklamalarda bulundu.

Bakan Elvan :''İlin gelişmesinde kalkınmasında en önemli unsurlardan bir tanesi ulaştırma alt yapısıdır. Ulaştırma alt yapısına da yönelik olarakta hükümetimizin yoğun çalışmaları oldu. Niğde’ye son 12 yıllık dönemde ulaştırma alanında harcamış olduğumuz toplam tutar 3 milyar TL’dir. Yani eski parayla 3 kat trilyon lira il genelinde yapılan harcamaya baktığımızda da aşağı yukarı 6 kattrilyonluk son 12 yılda bir yatırım gerçekleştirildi.

Yatırım boyutu itibariyle gerçekten ülkemizde sağlam hem siyasi istikrar hem de ekonomik istikrarın vermiş olduğu güven bir anlamda Türkiye’de ciddi bir kalkınma hamlesine dönüştü. Diğer taraftan demokratikleşme alanında katledilen mesafe yine bu sürece ciddi bir ivme kattı. Niğde - Bor arasındaki yol için ek ödenek çıkararak yolun yapım çalışmalarını hızlandıracağız. Niğde-Ketençimen yolunun yapımı için bu yıl özellikle kış aylarında önemli sorun teşkil eden bölümünün tamamlanabilmesi için ek ödenek çıkaracağız.” dedi

Hızlı tren hakkında sorulan soruya ise '' öncelikli hedefimiz, kuzey-Batı gibi ana ulaşımları tamamlamak, ardından da diğer hizmetlerin tamamlanması geliyor'' derken ileriki dönemler için umutlu konuştu.

Bakan Elvan ardından Bağlama kasabasına geçerek 1 Haziran seçimleri için Kasabada bir miting tertip etti. Mitingde bölgeye yapılan yatırımlar, bölgenin sorunlarının giderlilmesi noktasında sözler veren Bakan Elvan Niğde'den ayrıldı.