Niğde Haber

Türkiye, Suriye İlişkilerinde Ne Yapmalı?

Abone Ol

İşçi Partisi Niğde İl Örgütü, keşif uçağımızın düşürülmesinden sonra yeni bir aşamaya gelen Türkiye-Suriye ilişkilerinde yapılması gerekenleri bildiri-gazete ile halka ulaştırıyor. Niğde Perşembe Pazarında dün İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ve parti üyeleri çözümlerini içeren ve yurttaşları İşçi Partisi'ne üye olarak mücadeleye çağıran bildiri-gazeteleri yurttaşlara dağıtmaya başladı. Bildiri-gazeteleri tüm ilçelerimizde vatandaşlarımıza dağıtmaya devam edeceklerini de belirten Yıldırım bildirilerinde şu görüşlerin yer aldığını anlattı:

Türkiye’nin düşmanı Suriye değil, Türkiye’nin tepesindeki ABD’nin BOP Eşbaşkanlık rejimidir. Türkiye, küresel katiller tarafından dostlarıyla kanlı bıçaklı hale getiriliyor. Suriye’ye müdahalenin hedefinde aynı zamanda Türkiye vardır. Suriye’nin bütünlük ve güvenliği, Türkiye’nin bütünlük ve güvenliğidir. Türkiye, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı için, başta Suriye’nin, sonra Irak ve İran’ın dostluğuna mecburdur. Komşularımız Suriye, Irak ve İran; aynı zamanda ABD emperyalizmine Türkiye’nin bütünlüğü için de direniyor. Dış güçlerin hangi gerekçeyle olursa olsun Suriye’ye müdahalesine karşıyız. Türkiye’nin, emperyalist güçler hesabına Suriye’de ateşe sürülmesi kabul edilemez.

1. Türkiye, Suriye düşmanlığına derhal son vermelidir. Saldırgan söylem ve yıkıcı faaliyetler durdurulmalıdır. Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyulmalıdır. 2. Türkiye, “Suriye muhalifleri” adı verilen çapulculara silah, mühimmat, araç-gereç ve para desteğini derhal durdurmalıdır. 3. Türkiye, “Suriye muhalifleri” denen teröristlere tahsis ettiği karargâh, barınak, üslenme olanaklarını derhal geri almalıdır. Terör kampları ve üsler kapatılmalıdır. 4. Türkiye, Suriye’de yıkıcı ve bölücü faaliyet yürüten teröristlere askeri eğitim vermeye derhal son vermelidir. 5. Türkiye’de barındırılan Suriye kökenli teröristler, Uluslararası Hukuk kuralları ve Suçluların İadesi Anlaşmaları uygulanarak suç işledikleri ülkenin yönetimine teslim edilmelidir. 6. Suriye yetkilileriyle görüşmeler yapılarak, Suriyeli sığınmacıların güvenlik içinde evlerine dönmeleri için uygun ortam sağlanmalıdır. Suriye’den kitlesel göç kışkırtılmasına son verilmeli, mevcut kamplar kapatılmalıdır.