Siyaset

TBMM'ye Niğde Çıkarması...

Abone Ol

TBMM’ye çıkarma yapan Niğde heyetine Tarım Bakanı Eker sorunla ilgili, imkânlar ölçüsünde ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Hava sıcaklığının -9 dereceye kadar düşmesi ve yağışların uzaması üzerine geç söküm yapılması nedeniyle Merkez ilçeye bağlı 30’a akın köy ve beldede görülen patateste don zararları hakkında üst düzey görüşmeler yapmak üzere bazı belde belediye başkanları ve ilgililer TBMM’ye gelerek AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile görüştü.

Milletvekilleri de Niğde heyetini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’le görüştürerek patates sorununun çözümü için görüş alışverişinde bulundular. Bakan Eker Niğde heyetine sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Niğde heyeti daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüler. Milletvekilleri Bakan Eroğlu’na Akkaya meselesini aktardılar.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e sorunu anlattılar. Bakan Eker de meseleyi ilk günden itibaren Niğde milletvekilleri aracılığıyla takip ettiklerini ve vekillerle sürekli istişare halinde olduklarını vurguladı.

Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu da müsteşarına Akkaya sorunun çözümü için özel talimat verdiğini belirtti ve sorunun çözümü için Niğde’ye borçlu olduklarını, milletvekilleriyle işbirliği halinde bu meselenin giderilmesi çalışmalarına önümüzdeki günlerde hız vereceklerini ifade etti.