Eğitim

TBMM’den Niğdeli öğrenciye ödül

Abone Ol

TBMM’nin düzenlediği Kompozisyon Yarışmasında Türkiye Birincisi Niğde’den Serap Afşar oldu. Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Serap Afşar, 81 ilden katılan 243 kompozisyon arasında “Mum” adlı yazısıyla Türkiye Birinciliğini kazandı.

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Bilgi Toplumunda İnternetin Rolü” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Serap Afşar’a TBMM tarafından gönderilen dizüstü bilgisayar İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci tarafından verildi.

“Genç yazarlara büyük önem veriyoruz” diyen Milli Eğitim Müdürü Ekinci, gelecek yıl Genç Yazarlar Projelerinin olduğunu söyledi. Bu ülkenin düşünen, konuşan ve yazan insanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ekinci, “Öğrencilerin aktif olarak eğitimin içinde olmasını, yazmasını ve düşüncelerini ifade etmesini istiyoruz. İnternetle ilgili kompozisyonu ile Türkiye birincisi olan öğrencimiz Serap Afşar’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Serap Afşar’a ödülünü vererek, ailesi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.