Kültür Sanat

Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Açıldı

Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2012 yılında yapılan “4.Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilemeye uygun görülen fotoğraflar Akmedrese’de Vali Alim BARUT ve Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Kurum Müdürleri, İlçe Kaymakamları, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ve İlçe Müdürleri tarafından açıldı.

Açılışın ardından Vali Alim Barut ve beraberindeki katılımcılar sergiyi gezdiler. İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen ziyaretçilere sergi hakkında bilgiler vererek “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığımız tarafından 2012 yılında yapılan “4.Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilemeye uygun görülen 70 adet fotoğrafı 3 gün boyunca burada halkımızın ve sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın geleneksel hale getirdiği Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda 2012 yılında yarışmaya katılan fotoğraflar arasından ülkemizin önde gelen fotoğrafçılarından oluşan jüri üyeleri oldukça titiz bir çalışmayla; Genel, Çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları, Öğrenci ve Denizbank çalışanları olmak üzere 5 ayrı kategorinin derece alan isimlerini belirlemişlerdir.

Yarışmada dereceye girenlere toplamda 15 bin lira ödül verilmiştir. Genel kategori birincisi 4 bin lira, ikincisi 3 bin lira, üçüncüsü ise 2 bin liralık ödülün sahibi olmuşlardır. Çiftçi-Üretici, Öğrenci, Bakanlık Personeli kategorilerinde ödüle layık görülen fotoğraf sahipleri de 2’şer bin liralık ödülü almaya hak kazanmışlardır.

Gerçekleştirdiğimiz bu sergiyle ülkemizin sahip olduğu doğal zenginlikleri ve tarımsal kültür birikimini objektifler aracılığıyla gözler önüne sermek istedik. 81 ilimizin farklı güzelliklerini yansıtan bu fotoğrafların Niğde halkının ilgisini çekeceğini ve onlara ışık tutacağını umuyoruz. Sergimiz üç gün boyunca açık kalacak. Önümüzde ki yıllarda bu fotoğraflar arasında Niğde’nin de olmasını arzu ediyoruz” dedi.