Bor Geçmiş

Oysa bu BAYRAM'dı...

Abone Ol

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Akp hükümetinin kararı Ankara dışında kaldırılıyordu ancak dava açılması sonucu iptal edildi. Bunun üzerine …Eğitim Bakanlığı tekrar yönetmelik değiştirerek kutlamaları daha da ucubeleştirdi.

İller ve İlçelerde yerel yönetim ve Kaymakamlıkların katkıları ile daha kalabalık kitlerin katılımı sağlanması için sünnet şöleni tadında kutlamalar yapılması programlandı.

Yeni kutlamalarda, Milli hassasiyetler yok, tarih bilinci yok, Atatürk yok, Milli Mücadele yok, Vatan, Millet sevgisi yok…

Zaten yıllar önce AB Temsilcisi Karen Fogg bir grup mandacı, yandaş gazeteci ile elekronik ileti üzerinden görüşürken tavsiyelerde bulunuyordu. “ Bu ülkenin tarih bilincinin yok edilmesi lazım…” diyordu.

Ödev aynen yerine getirildi… Sürüyor…

Öğrencilerin sınavını bahane eden …Eğitim Bakanı, sınavlara çare olmak yerine Milli Bayramları kaldırmayı tercih etti.

Az sayıda insana ayakta program izlettiler… Stadyumlar esirgendi… Yapmış olmak için bazı etkinlikler yapıldı.

Bu gün Niğde’de hükümetin emir buyurduğu resmi törenlerin ardından bir grup STK üyeleri basın açıklaması yaptı. Akşam Bor’da Ülkü Ocaklarının 19 Mayıs Programı vardı… Hafta için bir başka yerde başka başka programlar var.

Oradaki heyecan ve kaygıdan gelecekte halk kutlamalarının, alternatif kutlamaların daha coşkulu olacağını tahmin etmek güç değil. Diğer illerde de bu oldu… Üstelik bu yıl kutlamaların nasıl olacağı bile tahmin edilemiyordu.

En çok üzüldüğüm konu… Bu millete bayramlarını bile böldürdüler… Ayrıştırdılar…

Bilinçli olarak her konuda 10 yıldır ayrıştırıldığımız gibi…