Eğitim

Öğretmenlere Saldırılar Kınandı

Abone Ol

Türk Eğitim-Sen Niğde Temsilciliği tarafından öğretmenlere yapılan saldırılar kınandı. Bu konuda Niğde Hükümet Meydanında bir basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-Sen Niğde İl Temsilcisi İhsan Uğraş Hükümet Meydanında yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

Öğretmenlerimize yönelik saldırılar son günlerde hız kazanmıştır. Hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili haberler basına yansımaktadır. Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerimiz can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaktadır. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda terör estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir.

Öğrenci ve velilerin öğretmenlere uyguladığı şiddete karşı Milli Eğitim Bakanlığı’nın üç maymunu oynaması biz eğitimcilerde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den kendilerine sahip çıkmasını ve öğretmenlere yönelik şiddete karşı önlem almasını beklemektedir. Ancak Bakan Dinçer’in öğretmenlere yapılan saldırılar karşısında sessiz kalması, ‘Bakan Dinçer kimin Bakanı?’ sorusunu akıllara getirmektedir.

Şu anda karşımızda öğretmenlere yapılan şiddete karşı kılını bile kıpırdatmayan bir Milli Eğitim Bakanı bulunmaktadır. Bu durum eğitim camiası için büyük bir felakettir. Öğretmenlerin çalışma saatleri konusunda yanlış bilgiler vererek, kamuoyunu yanıltan açıklamalarıyla öğretmenleri rencide eden, onların haklarını korumak yerine, haklarını tırpanlayan Bakan Dinçer’in bugüne kadar sergilediği öğretmen düşmanı tutum daha ne kadar sürecek? Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlere yönelik şiddete karşı ne zaman harekete geçecek?