Eğitim

ODTÜ Kolejinden Müzik Ziyafeti

Abone Ol

ODTÜ Koleji, Derbent Kültür Merkezi Salonunda Müzik Dinletisi düzenledi. Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, müzik bölümü öğrencileri, çok sayıda davetli, veli ve öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrenciler 48 eser sergiledi.

Okul Müdürü Aydın Akbaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Okul olarak her yıl düzenlediğimiz programlardan olan Müzik Dinletisi etkinliği yıl boyunca okulumuzda sürdürülen sanat çalışmalarının bir ürünüdür. Etkinliğimizde öğrencilerimiz tarafından gitar, keman, piyano ve yan flütle toplam 48 eser icra edilmiştir.

Okulumuzda sürdürülen verimli akademik çalışmaların yanı sıra her öğrencimiz sportif, sanatsal, kültürel, bilimsel etkinliklerin en az biriyle ilgilenmektedirler. Okul ortamında sağlanan imkanlarla öğrencilerde var olan ilgi ve yeteneklerin ortaya çıkması amaçlanmakta ve öğrencilerin ilgilendikleri alanlarda kendilerini geliştirmeleri konusunda desteklenmektedir. Büyük Önder Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünde ifade ettiği gibi sanatın öğrencilerimiz ve geleceğimiz için öneminin farkındayız ve bu konuda azami gayreti göstermeye çalışıyoruz.

Dün akşam öğrencilerimiz Melih Kibar’ın unutulmaz bestesi Hababam Sınıfı’ndan Pembe Panter’in film müziğine, Burgmuller’in Etude eserinden Türk Marşı’na kadar birçok eseri başarıyla seslendirerek bizlere unutulmaz bir sanat gecesi yaşattılar. Bu güzel geceyi bizlere yaşatan öğrencilerimize, mezunlarımıza, onları hazırlayan öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum”. dedi.