Spor

Nihat Özkaymak Maratonda 1. Oldu

Abone Ol

Darıca'da bu yıl ikincisi düzenlenen

İstasyon Caddesi'nde başlayıp Darıca Kent Meydanı'nda son bulan toplam 21 kilometrelik parkurda, erkekler genel sıralamada ise Kenyalı atlet Kiptoo Mark Kosgey 1 saat 3 dakika 34 saniye ile birinci gelirken, 2. BİRUK GETACHEW 3. HASAN PAK oldu.Genel sıralamada 1. Olana 5000 dolar, 2. Gelene 3000 dolar, 3. Gelene 2000 dolar ödül verildi.

Bayanlarda ise Etiyopyalı Mulu Seboka Seyfu 1 saat 14 dakika ile birincilik ipini göğüslemeyi başarırken ÜMMÜ KİRAZ 2. BAHAR DOĞAN da 3. oldu 3 Km. lik Halk Koşusunda ise birinciliği Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcularından Adem Karagöz elde etti. Darıca Belediyesi Hizmet Binası önünden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın verdiği startla başlayan yarışlara 14 farklı ülkeden 40'ı yabancı olmak üzere, toplamda 950 profesyonel atlet katıldı.

Maraton yarışlarından sonra yapılan 3 kilometrelik halk koşusunda ise kayıt yaptıran yaklaşık üç bin kişi koştu. Gelecek yıllarda, organizasyonu daha geniş bir katılımla, en iyi şekilde sürdürmeyi planladıklarını ifade eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,