Asayiş-Kaza

Niğde'de Zincirleme Kaza: 1 Ölü, 6 Yaralı

Abone Ol

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 8 aracın karıştığı zincirleme kazada alev alan tankerin sürücüsü yanarak feci şekilde can verdi. Tanker şoförünün kimliğinin belirlenmesi için çalışılırken, ajandasında 'dokunsam arta kalan sen, kül olan ben' yazısı dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre, Ulukışla-Adana yolu 8. kilometrede 8 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Adana'dan Ankara istikametine seyir halinde olan TIR, buzlanmadan dolayı kayarak karşıdan gelen kamyona çarptı. Kaza nedeniyle tek şeritli yolda buzlanmadan dolayı, boş olan akaryakıt tankeri de kayarak kaza yapan kamyon ve TIR'a çarptı. Kaza sonrasında tanker ve TIR alev alırken, tanker şoförü yanarak feci şekilde hayatını kaybetti. Ulukışla istikametinden Adana istikametine seyir halinde olan bir başka TIR ise kaza yapan araçlara çarpmamak için yol kenarında bulunan tarlaya girdi.

Olay yerine gelen 112 ekipleri de ölümden döndü. Aşırı buzlanma nedeniyle duramayan bir kamyon, kazazedelere yardıma gelen 112 ambulansına ve bir otobüse çarparak durabildi. Zincirleme kaza sonrasında Ulukışla-Adana karayolu trafiğe kapatılırken, 10 kilometrelik bir araç kuyruğu oluştu. Çevrede yaşayan vatandaşlar ise bir gidiş, bir geliş olan yolda sürekli buzlanmaların yaşandığını ve sık sık kaza meydana geldiğini dile getirerek yetkililerden yol ile ilgili genişletme talebinde bulundu. Yolun tek şeritli olması nedeniyle sık kaza meydana geldiğini söyledi. Kazada yanarak hayatını kaybeden ve henüz kimliği belirlenemeyen tanker şoförünün ajandasında yazılan notta; "Susarım içimde yangın başlar Dokunsam arta kalan sen, kül olan ben Susuyorum ve gidiyorum hoşça kal sevgili" yazması dikkat çekti.

Ulukışla- Adana Otoyolu'nun Daroboğaz mevkisinde, Adana'dan Ankara'ya giden sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 38 AG 068 plakalı TIR, iddiaya göre yoldaki buzlanma nedeniyle kayarak karşı yönden gelen ve yine sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 33 NUC 70 plakalı kamyonla çarpıştı.

sürücüleri henüz belirlenemeyen 27 N 5255 plakalı akaryakıt tankeri ve 38 AG 068 plakalı tır ile karşı yönden gelen 33 NUC 70 plakalı sebze yüklü kamyon, Ulukışla - Adana otoyolunun 10. kilometresinde çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle kamyon devrilirken, tankerde başlayan yangın diğer araçlara da sıçradı.

Tır ve kamyon sürücüleri araçlarından atlayarak kurtuldu. Tanker sürücüsü ise aracından çıkamayınca yanarak yaşamını yitirdi. Tırda bulunan Mehmet Demirkol (52) da yaralandı.

Araçlardaki yangın, Ulukışla Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Çalışmalara Niğde UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) de destek verdi.

Soğutma çalışmalarının ardından tanker sürücüsünün cesedi, Ulukışla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri, sürücünün kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı.

Zincirleme trafik kazalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu arada kazanın meydana geldiği yolda dün gece 9 ayrı trafik kazası meydana geldiği belirtildi. Ölen ve yaralananın olmadığı kazalara, yol yapım çalışması ve yoğun kar sonucu meydana gelen buzlanma olduğu iddia edildi.

Öte yandan, kazaya müdahale için yola çıkan sağlık ekiplerini taşıyan ambulans da olay yerine yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Darboğaz Geçidi mevkisinde yolcu otobüsü, tır ve kamyonla çarpıştı.

İkinci zincirleme kazada ambulans sürücüsü Kamil Özden (48), acil tıp teknisyenleri Esma Şen (23) ve Dilek Coşkun (33) ile ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. Ulukışla Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Zincirleme kazalar nedeniyle otoyolda trafik kontrollü olarak sağlanıyor.