Niğde Haber

Niğde’de yatırımlar neden zamanında tamamlanmıyor?

Abone Ol

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her seçim döneminde onlarca yatırım vaadi alan Niğde’nin AKP hükümetleri döneminde sürekli unutulduğunu ve şehrin “söz verilip de yapılmayan ve bitirilemeyen yatırımların kenti” haline geldiğini söyledi. Gürer Niğde her yönlü bakansız kaldı. Hem bakan yok hem de en uzun süredir hükümette de bakan vermediği dönemi yaşıyor" dedi.

Gürer-Havaalanından Ecemiş ve Şekerpınarı suyu projelerine, Akkaya’nın temizlenmesinden Lojistik Köy Projesine, Stadyum Projesi’nden Bor Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Projesine onlarca yatırım için Niğdelilerin sürekli avutulduğuna dikkat çeken Gürer, Ulukışla Devlet Hastanesi, Niğde Adliye Sarayı, Spor Salonu, Pozantı- Ankara Otobanı ve IPRAD Projesi gibi pek çok yatırımın ise halen yerinde saydığını belirtti.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, 1996 yılında temeli atılan ve Niğde’nin gelişimi için şart olan havaalanı projesi halen başlanamadığını belirterek, “ Her seçim öncesinde olduğu gibi, 16 Nisan referandumu öncesinde de başbakan söz vermişti. Ancak Ulaştırma Bakanlığı geçen ay açıklanan havaalanı yapılacak iller arasında Niğde’yi yine dâhil etmedi. Yurt içinde ve yurt dışından yatırım için gelen iş adamları ilk önce havanını soruyorlar. Niğde önemli turizm için elverişli bir yer olmasına rağmen ulaşım zorluğundan turistler daha az tercih ediyorlar. Niğdelilerin istihdamı için, üniversitenin gelişimi için havaalanı artık şart” dedi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde 2014 'de söz verilen stadın artık yapılması gerektiğini ifade ederek “AKP sözcüleri tarafından 2014 yılında yeni stat yapımının başlayacağını söylemişti. Yine dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç geçen aylarda çalışmaların yapılacağını söylemişti. Ancak ne belediye başkanı ne de gençlik ve spor bakanı Niğde’nin bu konuda sözleri icraata dönüşmedi” diye konuştu.

Son on yılda Niğde' ye gelen her bakan temizleyeceğiz sözü. Verdiği Akkaya barajı Kirliliği hat safhaya ulaştığı ve on binlerce vatandaşın sağlığını tehdit ettiği söyleyen Ömer Fethi Gürer Akkaya Barajıyla ilgili Niğde Bor’da açıklamalarda bulunan Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Akkaya Barajının 3 yıl içinde ıslah edileceğini duyurdu ama bu anlamda da ciddi bir ilerleme yok 'defi. Konuyla ilgili soru önergesi veren CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, verilen sözün üzerinden aylar geçmesine rağmen çalışmaların halen başlamamış olmasını eleştirdi. Gürer, en kısa sürede çözüm bulunması gerektiğini, yoksa hastalıkların ortaya çıkacağını belirtti.