Asayiş-Kaza

Niğde'de Kaçak Sigara ve Uyuşturucu Operasyonu

Abone Ol

Niğde polisi tarafından yapılan yol uygulamasında; 13 bin 280 paket kaçak sigara, 7 kilo 200 gram uyuşturucu esrar maddesi, bir adet 7,65 mm çapında tabanca, tabancaya ait 1 adet şarjör ve 4 adet MKE yapımı 7,65 mm çapında mermi ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre; Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Niğde güzergahı kullanılarak güney illerinden batı illerine yapılan kaçakçılığın ve suç unsurlarının sevkiyatının önlenmesine yönelik yol uygulaması yaptı.

Ekipler, Niğde ve ilçelerinde yaptığı çalışmalarda, Adana'dan temin edilerek Niğde'de piyasaya sürmek üzere getirilen değişik markalarda toplam 13 bin 280 paket kaçak sigara, 24 şişe kaçak rakı ve 96 kutu kaçak viski ele geçirdi. Yapılan yol uygulaması esnasından durdurulan bir araçta yapılan aramada ise 1 adet 7,65 mm çapında tabanca, tabancaya ait 1 adet şarjör ve 4 adet MKE yapımı 7,65 mm çapında mermi bulundu.

Öte yandan, uygulama noktasında durdurulan şehirlerarası otobüsler ve şahsi araçlarda yapılan aramalarda, Adana, Mersin ve Diyarbakır'dan temin edilerek Niğde güzergahı kullanılarak batı illerine ulaştırılmak istenen toplam 7 kilo 200 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. Olaylarla ilgili 15 şahıs gözaltına alınırken, 5 şahıs hakkında adli kontrol kararı verildi. Bir şahıs ise tutuklanarak Niğde Cezaevi'ne teslim edildi.