Eğitim

Niğde’de ilköğretim haftası törenle başladı

Abone Ol

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri olan sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” veciz ifadesinden hareketle; İstikbal ufkunda beklenen, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sizlerin eseri olacaktır. Çocuklarımızı sevgiyle, şefkatle, ilimle, irfanla, ahlakla, faziletle donatın. Onları itina ile yetiştirin ve en önemlisi iyi bir insan olmalarını sağlayın. Velilerimizle iş birliği içinde her çocuğumuzun özel olduğuna inanarak ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda geleceğe hazırlayın.

İstikbal ufkunda beklenen, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sizlerin eseri olacaktır diyen Vali Koç, “ Yaz tatilinin ardından yeniden ders başı yapıyorsunuz. İçinizde bu yıl ilk kez okula başlayanlar var. Onlar ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorlar. Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı, aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır. Biliniz ki sizler memleketimizin umudu, geleceğisiniz. Ülkemizin gelecek hedefleri gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Bu sebeple bugünden itibaren düzenli ve disiplinli çalışmalı, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz.

Vali Koç; “Çocuklarınızın eğitim hayatı boyunca öğretmenlerimizi elinizden geldiğince destekleyin. Okul idareleri ve öğretmenlerimiz ile yakın bir iş birliği içinde olmaya gayret gösterin. İnanıyorum ki bu birliktelik ruhuyla ortaya çıkacak güç ile eğitim kalitemiz daha da artacaktır. Sizlerin manevi desteği öğretmenlerimizi daha güçlü kılacaktır. Bugün bu topraklar üzerinde milli bir eğitim almamız için, bağımsız ve hür yaşamamız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bu vesile ile bir kez daha rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hepinizin İlk Öğretim Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu.

Niğde’de 2022-2023 İlköğretim Haftası ve yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Yeni Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle Hükümet Meydanı’nda Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunum töreni gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar Atatürk Anıtına çelenk sundu. Hükümet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunumun ardından İlköğretim Haftası kutlamaları Mehmet ve Emet Aydoğan ilkokulunda devam etti.

İlköğretim Haftası açılış programında konuşan Vali Mustafa Koç, 2022 - 2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını ve yeni eğitim öğretim yılının Öğretmen ve öğrencilere başarılarla dolu bir yıl temennisinde bulundu.

Vali Mustafa Koç’un konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirler okundu. Yine öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından Vali Koç, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden, onlara nasihatlerde bulundu.

Niğde genelinde yaklaşık 71 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirten Vali Koç, konuşmasının devamında “ İlimizde bu yıl 71 bin 165 öğrencimiz eğitim öğretim görecek olup bunlardan 6 bin 126’sı geçtiğimiz hafta uyum programıyla okulla ilk kez tanışan 1. sınıf öğrencilerimizdir. İlimiz genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısı 18’nin altında, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da yine 18’in altındadır. İlköğretimde okullaşma oranımız ise yüzde 96 ile ülkemiz ortalamasının üzerindedir. Tüm bu veriler Devletimizin eğitim alanında yaptığı çalışmaların bir neticesidir” dedi.