Niğde Haber

Niğde'de Engelliler Günü Kutlandı

Abone Ol

Engelliler, Haftalarını Kendi Hazırladıkları Etkinlikler ile Kutladı

Niğde'de yaşayan engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kendi hazırladıkları etkinliklerle kutlad

Davul ve zurna eşliğinde uyanan engelliler, vatandaşlar ile birlikte şehir merkezini gezdi. Niğde merkezinden valilik önüne gelen ve buradan programın yapılacağı 5 Şubat Kapalı Spor Salonu'na kadar oynayarak ve eğlenerek giden engellileri basın mensupları da yalnız bırakmadı. Salonda engelli vatandaşların açtığı pankartlar ise gözlerden kaçmadı. Pankartların yanı sıra yürüme engelli ve aynı zaman da felç hastalığı geçiren bir engelli çocuğun İstiklal Marşı'nı okuması ilgi odağı oldu.

Etkinlik kapsamında Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk ve Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan, tekerlekli sandalyeye binerek dernek binası önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar engellilere eşlik etti.

Program daha sonra 5 Şubat Spor Salonu'nda Niğde Valisi Alim Barut, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Ömer Selvi ve Alparslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ecemiş, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, MHP İl Başkanı Hakan Er, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımı ile devam etti.

Vali Alim Barut, burada yaptığı konuşmada, herkesin birer engelli adayı olduğunu söyledi. Barut,

Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan da Engelliler Gününü kutlamanın amacının engellilere karşı duyarlılığı artırmak ve engellilere yönelik hizmetlerin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından 4 engelliye akülü araç hediye edildi. Engellilerin hazırladığı şiir ve müzik dinletileri sunuldu.