Niğde Haber

Niğde'de Alternatif 19 Mayıs Görüntüleri

Abone Ol

Niğde’de bazı parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Bayramının kutlama yasağını protesto için basın açıklaması yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-Sen Sendikası, İnşaat Mühendisleri Odası, Eğitim-İş Sendikası, Yardım Sevenler Derneği Niğde Şube Temsilci ve üyelerinin katılımı ile ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Niğde Hükümet Meydanında Resmi Törenlerin ardından yapılan basın açıklamasını platform adına ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek okudu. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın bir konuşma yaptığı basın açıklamasına katılan kalabalık grup sık sık hükümet aleyhine slogan attı.

Platform adına konuşma yapan ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek’in basın açıklaması şöyle.

“Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalandığı, vatan topraklarının emperyalistlerce bölüşüldüğü bir dönemde, Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları yurdun kurtuluşuna olan inanç ve Türk Ulusuna duyulan güvenle kararlı ve inançlı bir ses olarak 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıktılar. Dönemin sömürgecilikten beslenen emperyalist ülkelerinin doğrudan veya dolaylı destekleriyle gerçekleştirilmiş olan Anadolu işgaline karşı tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir mücadele başlatarak başarıya ulaştırdılar.

Atatürk önderliğinde Türk Ulusunun gösterdiği başarı, mazlum milletlere emperyalistlere karşı mücadele etme cesareti kazandırdı. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ya bağımsızlık ya ölüm” diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

Bütün devletlerin coşkuyla kutladığı ulusal günleri vardır.Bu günlerde Bağımsız olma , ulus olma, birlik olma bilinci kazanır coşkusunu yaşar insanlar. Emperyalizme karşı ilk bağımsızlık savaşını veren ve kazanan bir ulus olarak elbette bizimde ulusal bayramlarımız var. Bunlar sırasıyla 19 Mayıs “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”, 23 Nisan “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, 30 Ağustos “Zafer Bayramı”, 29 Ekim “Cumhuriyet Bayramı”.

19 Mayıs 1919 tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Ulusunun küllerinden yeniden doğduğu, kurtuluş meşalesini Samsun’da yaktığı tarihi gündür. Bu gün, 1933 yılından beri Türk Ulusunun gelecek güvencesi olan Türk Gençliği tarafından, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Ancak, ne yazık ki yaşadığımız bu süreçte bayramlarımız elimizden alınmak isteniyor. Bölücüler,gericiler,2. cumhuriyetçi dönekler el ele vermişler Cumhuriyete Atatürk ait ne varsa yok etmek istiyorlar. Herkes iyi bilmelidir ki ,emperyalist dayatmalar ve Cumhuriyet yıkıcılarının çabaları asla başarıya ulaşamayacaktır. Türk Ulusu bir kez daha Sevr ve Mondros’un dayatıldığı emperyalist tuzağına düşmeyecektir.

Türk Ulusunun gelecek güvencesi olan Türk Gençliği tarihsel deneyimlerle kurulan tuzağı görmekte ve süreci yakından takip etmektedir. Türk Gençliği yurdunu, ulusal bütünlüğünü, Cumhuriyetini, demokrasisini, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak için üzerine düşen görevleri her koşulda yerine getirecektir. Türk Gençliği mücadele gücünü damarlarındaki asil kandan almaktadır.

Siyasi iktidar, son çıkardığı yönetmelikle, milletimizi bir arada tutan çok önemli bir harcı kökünden dinamitlemektedir. Ulusal Bayramların kutlanması ile ilgili bu son gelişmeler bir süredir giderek hız kazanan iktidarın gizli ajandasında saptadığı hedefler doğrultusunda olduğu yadsınamaz gerçeğin göstergeleridir.

Cumhuriyetimizin kurucularına, kurumlarına karşı artık sinsi değil pervasız ve açıkça yapılan saldırılar tahammül sınırlarını aşmıştır.Yaşanan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan Türk Devrimine karşı” karşı devrim” yapılmasıdır. Kamuoyunda tartıştırılan yeni anayasa ile Türk Ulusu tanımının ve üniter, laik yapımızın değiştirilmesi,başkanlık sistemi adı altında yeniden monarşiye sürüklenmesi ve ülkemizin eyaletlere bölünmesiyle de Karşı devrim tamamlanmak istenmektedir.