Niğde Haber

Niğde’de 15 Temmuz Coşkusu

Abone Ol

Niğde şehitliğindeki şehit kabirlerinin ziyaret edilmesinin ardından şehitlerimiz için Dışarı Camiinde mevlit okutuldu. Şehit ve gazi ailelerinin ziyaret edildikten sonra motosikletle Çukurukuyu Kasabası Ömer Halisdemir kabrine gezi düzenlendi.

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferinin beşinci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de coşkuyla kutlandı.

Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın ulusa seslenişi meydanda kurulan dev ekranda canlı olarak izletildi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın konuşmalarının ardından 15 Temmuz sinevizyon gösterilerine geçildi.

Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer HALİSDEMİR' in Çukurkuyu kasabasındaki kabri ziyaret edildi. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı” resim yarışmasının Cumhuriyet Meydanı'nda açılış ve ödül töreni yapıldı.

Resim yarışması açılış töreni sonrasında saat 19.00’da Derbent Şehitliği-Hükümet Meydanı güzergâhında “15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü” yapıldı.

Saat 20.30’da Niğde Cumhuriyet Meydanı’nda Saygı duruşu ve istiklal marşı, kuranı kerim tilaveti, 15 Temmuz darbe girişimi belgeseli, mehter takımı gösterisi ve ardından Azerin, Ahmet Yenilmez, Hayati İnanç, Engin Ömer Özdeş'in katıldığı konser ve söyleşi programları icra edildi.

Son olarak15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00.13’ de tüm camilerimizde salaların okunmasının ardından program sona erdi.