Niğde Haber

Niğde ve Bor Ülkü Ocakları Başbuğ'u Unutmadı

Abone Ol

4 Nisan 1997 de ebediyete göç eden, Milliyetçi ve Ülkücü Hareketin unutulmaz, efsanevi Lideri Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş Bey Niğde Ülkü Ocakları'nın düzenlediği mevlid-i şerif de dualar ile anıldı.

Uçmağa varışının 15. yılında unutulmayan Başbuğ, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Niğde’de de unutulmadı. Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirmiş olduğu ender kişilerden, büyük Devlet adamı, ve siyasetçi, Milliyetçiler bazında Türk Dünya’sının Lideri, Ülkücülerin Başbuğ’u Alparslan Türkeş Niğde Ülkü Ocaklarının Niğde Merkez Dışarı Camii de organize ettiği Mevlid-i Şerif le dualar ile anıldı.

Saat 15:30 başlayan programa Niğde Ülkü Ocakları yöneticileri ve Ocaklı gençlerin yoğun ilgi göstermesi dışında Niğde Milliyetçi Hareket Partisi İl ve İlçe yöneticileri de katıldı. Başbuğlarını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Ocaklı gençler ''15 yıl önceki bu dava sevgisi, Devlet saygısı ve Millet bekasını hala gözettiklerini ve maddi manevi tüm yıkılmaz, sarsılmaz değerlere sahip çıkacaklarını beyan ettiler.'' Dualar ile devam eden mevlid-i şerif ikindi namazının kılınması ile sona erdi.

Alparslan Türkeş Bor’da Anıldı

Türk siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan Milliyetçi Hareket Partisi'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş, vefatının 15'inci yılı dolayısıyla Bor’da anıldı.

MHP Bor İlçe Başkanlığı ve Ülkü Ocağı Türkeş’in vefatının 15. Yıldönümünü anma ve yâd etmek maksadıyla; Bor Sokullu Mehmet Paşa Camiinde Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve Mevlüt okuttu.

MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, Parti Yönetim üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Bor İlçe Kadın Kolları yönetimi ve üyeleri, Belde Belediye Başkanları, Bor Ülkü Ocağı yönetimi ve üyesi gençler, kalabalık partililer katımda bulundu.

Mevlit’in ardından cemaate gülsuyu ve şeker ikram edildi. Cami çıkışı, MHP Bor İlçe parti binasında bir araya gelen partililer Milliyetçi Hareket Partisi’nin merhum Genel Başkanı Alpaslan Türkeş’i yâd ile andılar.