Eğitim

Niğde Üniversitesi’nin Acı Günü

Abone Ol

Bir süredir tedavi gören ve geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Niğde Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü emekli öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Akkuş için üniversitede tören düzenlendi.

Rektörlük binası önünde düzenlenen törene Akkuş’un ailesi, sevenleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Muzaffer Hoca’nın vefatından büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek “Bir arkadaşımızı kaybettik. Mutlaka her canlı ölümü bir gün tadacak bunu biliyoruz ancak bu kişi yakın mesai arkadaşınız olunca birlikte vakit geçirdiğiniz biri olunca ya da yakınlarımızdan biri olunca acı daha fazla oluyor. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi. Akkuş’un cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye’ye uğurlandı.

Muzaffer Akkuş Kimdir? 1952 Yılının Mayıs ayında Adana ili Bahçe İlçesi Yukarıkardere köyünde doğdu. İlk, orta, lise tahsilini Adana’da tamamladı. 1973 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ile İstanbul Yüksek Öğretmen okulunu kazandı. İki okulu birlikte yürüterek 1978 Şubat döneminde bitirdi ve aynı yılın Nisan ayında Yozgat Lisesi Edebiyat öğretmenliğine atandı. İki yıl burada çalıştıktan sonra naklen Bursa Eğitim Enstitüsüne atandı.

1982 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin açmış olduğu Doktora sınavlarında başarılı olarak Doktora eğitimine başladı. Ancak danışman hocasının 1983 yılında vefatı üzerine çalışmalarımı Prof. Dr. Mertol TULUM’un nezaretinde 1986 yılında tamamladı. Bu arada 1986 yılında Fırat Üniversitesinde Türk Dili okutmanlığı görevine atandı. Burada iki yıl çalıştıktan sonra 1988’den itibaren 100. Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 1993 yılında Niğde Üniversitesi’nde göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Akkuş 2010 yılında emekli olmuştur.