Eğitim

Niğde Üniversitesinden Konferans

Abone Ol

16 Mart Öğretmenler Okullarının Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Her Şeyi Bilen Öğretmenden Öğrenen Öğretmene” konulu konferans düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, dekanlar, müdürler, öğretim elemanları, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasına öğretmen kavramını anlatarak başlayan Prof. Dr. Güneş, eğitimin iki temel öğeden oluştuğunu bunlarında öğretme ve öğrenme kavramları olduğunu söyledi. Tarih boyunca en çok öğretme üzerinde durulduğunu belirten Güneş, “öğretmene ‘sahnedeki bilge’ olarak bakılmıştır. Oysaki geleceğin eğitim sistemi öğrenme ağırlıklı olacaktır. Eğitim yazılımları artacak, öğrenciler ilgilendikleri konuları istedikleri yerde ve hızda öğrenecekler” diye konuştu.

Eskiden 100 yılda ikiye katlanan bilginin artık 30 günde ikiye katlandığını kaydeden Prof. Dr. Firdevs Güneş, “Bilgi sadece metinle değil, grafik, müzik, işitsel ve görsel olarak da hızla artmaktadır. Araştırmalara göre; Şarkı sayısı 3,5 milyonun, Amazon’daki kitap sayısı 4 milyonun, çevrimiçi blog sayısı 60 milyonun, wikipedia’ya giriş sayısı 4 milyonun, YouTube üzerindeki video sayısı 6,1 milyonun üzerinde olduğu görülmektedir” dedi.