Kültür Sanat

Niğde Üniversitesi Öğretim Elemanları Sergi Açtı

Abone Ol

Niğde Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi’nde Öğretim Elemanları Sergisi açıldı. 18-31 Aralık 2014 tarihleri arasında açık kalacak serginin açılış kurdelesini Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Per. Albay Kadir Okyay ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Öğretim Elemanları kesti.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat; “Öğretim elemanlarımızın göz nuru dökerek ve emek harcayarak hazırladıkları sergiyi görmek için toplanmış bulunmaktayız. Her halde resim denilince akla ilk önce şunun gelmesi lazım. İnsanoğlunun en mesut tabakası kimlerdir diye sorulacak olursa bence ressamlardır diyebilirim. Resim denilince aklıma ilk bu geliyor benim. Zira İnsanlığın ilk sanat numuneleri mağara resimleridir. İnsanoğlu en doğal ihtiyacı olan barınmasını azıcık garanti altına aldıktan sonra mutlaka orayı etkinleştirebilmek için bir şeyler yapmıştır. İşte o yaptığı şeyler resimlerdir. Bundan dolayı resim denilebilir ki insanoğlunun insan olma özelliğinden kaynaklanıyor. Bu itibarla gezeceğimiz sergi, son derece önemli bir sanat kabiliyetidir. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öğretim Elemanları Sergisi’nde; Niğde Üniversitesi öğretim elemanları Nalân Okan Akın, Hasan Karal, Zübeyde Özdağ, Hilmi Ege Soylu, Şükriye İnan Çalapkulu, Engin Aslan, Sema Öcal, Çiğdem Doğan ve Deniz Özeskici tarafından hazırlanan 7 fotoğraf ve 16 resim Sergileniyor. Sergi 18-31 Aralık tarihleri arasında açık kalacak.