Eğitim

Niğde Üniversitesi Heyeti Kazakistan’dan Döndü

Abone Ol

Kazakistan’ın, Kazak Devlet Kızlar Pedegoji Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ile yapılan akademik işbirliği anlaşmaları çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ile kültürel işbirliği konularının detaylarını görüşmek üzere Kazakistan’a giden Niğde Üniversitesi heyeti temaslarını tamamlayarak Niğde’ye döndü.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamil İşeri, Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emre Ünal, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hikmet Koraş ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kök’den oluşan Niğde Üniversitesi heyeti Kazak Devlet Kızlar Pedegoji Üniversitesi Rektörü D. J. Nuketayeva ile görüştü.

Öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konularında yapılan görüşmelerin ardından hazırlanan anlaşma Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp ve Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. D. J. Nuketayeva tarafından imzalandı.