Niğde Haber

Niğde Özel İdare'de Güneş Enerjisi Devri

Abone Ol

Niğde Özel İdare Sekreterliği hizmet binası ile 26 köyün içme suyu pompalarının enerji ihtiyacı bundan böyle güneş enerjisi ile yapılacak.

Türkiye Kalkınma Bakanlığı’nın genel koordinasyonunda Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında yürütülen “ Niğde İl Özel İdare Sekreterliği hizmet binasının elektrik enerjisi ihtiyacının Güneş Enerjisi ile karşılanması” projesi ile Niğde Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen

Niğde Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan proje açılışı törenine Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür, İl Özel İdare Sekreteri Ali Nebol, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Ahiler Kalkınma Ajansı yetkilileri, bazı daire amirleri katıldı.

Proje açılış toplantısında AHİKA ve Niğde Üniversitesi’nden konunun uzmanları ile İl Özel İdare AR-GE birimi proje hazırlayıcısı Ali İlker Atabay projeler hakkında sunum yaptılar.

Yapılan sunumun ardından Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ile Niğde Valisi Alim Barut’da birer konuşma yaptı.

İl Özel İdare tarafından hazırlanan Ahiler Kalkınma Ajansı’nın desteklediği proje ile Niğde İl Özel İdare Sekreterliği hizmet binasının elektrik ihtiyacı ile yine 26 köyün su pompalarının elektrik ihtiyacı güneş enerjisi ile karşılanacak.