Niğde Haber

Niğde Öğretmenler Günü Kutlamaları

Abone Ol

Niğde'de öğretmenler gününde yemin ederek göreve başlayan öğretmenler iki mutluluğu bir arada yaşadı. Emekli olan öğretmenler ise çiçeklerle uğurlandı. Niğde’de Öğretmenler Günü kutlamaları, Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, anıta çelenk koyuldu, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okundu.

Derbent Kültür Merkezinde devam eden programa Niğde Valisi Alim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Milli Eğitim Müdür Vekili M. Ali Durak, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Törende aday öğretmenler adına Vesile Esra Çelik, emekli öğretmenler adına ise Soner İlgen Kalkan, birer konuşma yaptı. Aday öğretmenler adına konuşan Vesile Esra Çelik, öğretmenlik coşkusunu derinden yaşadıklarını belirterek, bu mesleğe başlamaktan onur duyduklarını söyledi.

26 yıllık öğretmen Soner İlgen Kalkan da buruk bir sevinçle mesleğini genç öğretmenlere devretmenin gururunu yaşadığını ifade ederek “Bu millete, bu vatana yakışır nesiller yetiştirmeye çalıştım. 26 yılımı bu mesleğe ve öğrencilerime adadım. Sabır ve emek isteyen bu meslekten emekli olmaktan gurur duyuyor ve nöbetimi genç arkadaşlarıma devrediyorum” diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür vekili M. Ali Durak da, yeni nesilleri milli ve manevi değerlere sahip, bilgi seviyesi ve ahlaki değerleri yüksek nitelikli bireyleri öğretmenlerin yetiştireceğini söyledi.

Öğretmenliğin bir emek ve sevgi işi olduğunu vurgulayan Durak, şunları söyledi: “Bir insanın yetişmesi, bütün insanların yetişmesi gibidir. Çünkü bir insan bütün dünyayı değiştirebilir. Bu insanları yetiştiren öğretmen mutlu ise millet de mutludur. Bu anlamlı gün dolayısıyla eğitim ordumuzun büyük bir özveri ve kararlılıkla görev yapan adsız kahramanlarına içten selam ve muhabbetlerimi sunuyorum. Hakk’ın rahmetine kavuşmuş olan öğretmenlerimizin aziz hatıralarını saygıyla yâd ediyorum.”

Programın son bölümünde Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan mini konser izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı. Adaylık süreleri tamamlanan öğretmenlerin yemin töreninin ardından emekli olanların hizmet şeref belgeleri, Vali Alim Barut ve protokol tarafından verildi.