Eğitim

Niğde ODTÜ Koleji SBS'de Yüzde Yüz Başarı Yaptı

Abone Ol

Niğde ODTÜ Koleji, açıklanan 2013 SBS sonuçlarına göre okul puan sıralamasında 8. defa Niğde’nin en başarılı okulu unvanını elde etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın OKS, SBS gibi çeşitli adlarla düzenlediği lise giriş sınavlarında okul puanına göre son 8 yılda peş peşe Niğde birincisi olarak erişilmesi zor bir başarı elde etti.

Okul Müdürü Aydın Akbaş; “Bu yıl okulumuzdan 35 öğrenci mezun verdik. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi rakamlarına göre, son üç yılda düzenlenen SBS sınavlarında okul OYP ortalamamız 444 puan oldu” dedi. 2013 SBS okul ortalamasına göre 8. defa peş peşe resmi ve özel tüm okullar arasında Niğde birincisi olduklarını belirten Akbaş; “Bu sonuçlara göre okulumuz önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye genelinde de en başarılı okullar arasında yerini aldı” şeklinde konuştu.

ODTÜ Koleji Müdürü Aydın Akbaş, 2013 yılında mezun ettikleri öğrencilerin tamamının Fen, Anadolu Öğretmen ve Anadolu Liselerine yerleşdiklerini, böylece sınavdan yüzde 100 başarı elde edilmesinin sağlandığını söyledi. “35 Öğrencimizin 13’ü Fen Liselerine, 10’u Anadolu Öğretmen Liselerine, 12’si Anadolu Liselerine yerleşmişlerdir” diyen Akbaş; “Bu sonuçlara göre tüm öğrencilerimiz tercihlerine yerleşmiş olup son 6 yılda mezun olan tüm öğrencilerimiz yüzde 100 yerleştirme başarısı istikrarlı bir şekilde elde edildi” dedi.

Sınav sonucunda akademik olarak yüksek bir performans ortaya konulduğuna dikkati çeken Akbaş; “Bu yıl son kez düzenlenen ve uzmanlar tarafından en zor SBS olarak nitelenmesine rağmen SBS’ye giren 35 öğrencimizden 18 tanesi, 100 soruda 85’in üzerinde doğru cevap verdiler” diye konuştu. ODTÜ Kolejinin istikrarlı bir şekilde başarısını sürdürdüğünün altını çizen Akbaş; “Önceki yıllarda elde ettiğimiz başarıyı bu yıl da daha yukarıya taşımış olmanın sevinciyle tüm öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki öğrenim hayatlarında başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıya katkı sağlayan idareci, öğretmen, veli ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.