Moda - Yaşam

Niğde'nin Hafta Sonu Gündemi...

Abone Ol

Almanya'da, Borlu hemşerimiz İlaldılı Selim Kocabaş tam tekmil giyinmiş ve kebap yapıyor. Almanya'da bir camii için yapılan kermes de berber olmasına rağmen kebap yapıyor.

Pazar günü Ak Parti Genel Başkanlığı için kongre vardı. Sonucu belli kongrede Niğde'den delegeler de oy kullandı.

Azatlı Belediyesi 16. Yayla ve Kültür Festivali yapıldı.

Azatlı Belediyesinin organize ettiği 16. sı düzelenen festival renkli görüntülere neden oldu.

Nakşibendi Tarikatının bir kolunun Mürşidi olan Mahmut Ustaosmanoğlu Niğde'ye geldi.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Niğde'ye gelişi üzerine bir müridi Türkiye'nin bir çok ilinden Niğde'ye akın etti ve 5 Şubat Stadyumunu doldurdu.

Hacıabdullah Kasabasında her yıl yapılan Hacıabdullahlıların bir nevi sıla-ı rahim yaptığı Yağmur Duası etkinliği yapıldı.

Çavdarlı Köyünde yağmur duası düzenlendi.

Niğde Üniverisitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Programcılığı bölümü Öğretim Üyesi Lokman Zor Azerbaycan caddelerinde...

Öğretim Üyesi Lokman Zor, Azerbaycan'da bir lokantada Niğde Gazozuna rastlamış ve paylaşmış...

Niğde'de Pazar günü sabah saatlerinde güneşli bir gün olmasına rağmen hava öğle saatlerinde bulutlandı, bazı yerlere yağmur, bazı yerlere de dolu yağdı.

Pazar günü saat 14.30 sıralarında aniden başlayan dolu yağışı Niğde' de yaklaşık 15 dakika sürdü. Doludan kaçan vatandaşlar duraklara ve iş yerlerinin tentelerin altına sığındı. Niğde merkezin yanı sıra köy ve beldelerde de etkili olan yağışta birçok yere ceviz büyüklüğünde dolu düştü. Doludan bir çok yerde sebze ve meyve bahçeleri zarar gördüğü öğrenildi.

Sitemiz Sahibi Burcu ÇOPUR'un eşi Şerafettin ÇOPUR, babası Kuddusi ÇOPUR'dan dinlediği ÇOPUR soyisminin alınma hikayesinin peşine düştü.

Okçu ve Fesleğen Köyü arasında Melendiz dağında dedesinin Çopur lakabını almasına neden olan tepe-kayalıkları buldu. Çopur tepesine ailesi çıktı...

Hafta sonu Niğdeliler piknikteydi. Piknik denilince akla Bor ilçesi geliyor.

Bor piknik alanları yönünden şanslı. Bor Kayabaşı, Pınarbaşı, Kemerhisar içmeceler ve Bahçeli Köşk piknik alanları hafta sonu doluydu.

Bor Kayabaşı sabah kahvaltı yapanlar, öğleden sonra da yağmura yakalandı.

Bor Şoförlerinin düğünü de farklı oldu. Şoförler Odası Başkanı Durmuş Cengiz'in kardeşinin düğününde gelin arabası Tır oldu. Düğün konvoyunda bir çok tır vardı.

Kadın, Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Fatma Büyükakkaş'ın babası ... Merhum Aytekin Ünsal için Dışarı Camiinde cenaze namazı kılındı.

Niğde Özel Suman Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin 8. Mezuniyet Töreni de görülmeye değerdi.