Eğitim

Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilim Fuarı

Abone Ol

TÜBİTAK’ın desteğiyle MEB’e bağlı okullarda yapılan bilim fuarları halkasına Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de katıldı.

30-31 Haziran tarihlerinde okul bahçesinde gerçekleştirilen fuarın açılışını Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar yaptı. Programın açılışında öğrenciler tarafından halkoyunları ve sportif gösteriler yapıldı. Bilişim Teknolojileri Alanı Şefi Yusuf Önder Akyol’un koordinatörlüğünde hazırlanan fuarda danışman öğretmenlerin öncülüğünde öğrencilerle birlikte hazırlanan otuz üç proje sergilendi.

Pek çok okuldan öğrenci ve öğretmenler ile veliler de fuara yoğun ilgi gösterdiği fuarla ilgili görüşlerini belirten Okul Müdürü Şefaat Güner; “Bu yıl pek çok alanda çalışma yaptık. Bu çalışmaların son halkasını ise bilim fuarımız oluşturuyor. Bu faaliyetimizle öğrencilerimizin bizzat öğretmenleri ile birlikte çalışma yapmalarını ve ortaya koydukları özgün fikirleri somutlaştırmalarını amaçladık.

. Gelinen noktaya baktığımızda da önemli oranda hedefe ulaştığımızı, öğrencilerimizde kendilerini ifade etme becerisinin ve kendilerine olan özgüven duygularının geliştiğini gözlemledik. Bu durum bizi hem sevindirdi hem de geleceğe yönelik umutlarımızı artırdı. İnşallah dönümüzdeki yıllarda bu tür faaliyetlerimiz çıtayı daha da yükselterek devam edecek.” dedi.