Eğitim

Niğde Eğitim-Sen'den 4+4+4 Tepkisi

Abone Ol

KESK’e bağlı Niğde Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 Düzenlemesine karşı bu gün Niğde Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Eğitim-Sen üyelerinin katılımının çokluğu dikkat çekti. Eğitim-Sen yönetim kurulu adına yapılan basın açıklamasında serbest kürsü oluşturuldu ve diğer üyelerde kürsüden konu ile ilgili fikirlerini iletme imkanı buldu.

Başbakan’ın “Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz” söylemlerinden hemen sonra gündeme gelen zorunlu eğitimin kendi içinde kademelendirilerek 12 yıla çıkarılması girişimleri, bütün itirazlarımıza rağmen sürmektedir. AKP hükümeti, zorunlu eğitimin süresini arttırma bahanesiyle, temel eğitimi 4+4+4 şeklinde kademelendirerek, eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik amaçlarına uygun bir şekilde biçimlendirmek istemektedir.

12 yıl kademeli zorunlu eğitim tartışmaları, milyonlarca öğrenci başta olmak üzere, tüm ülke nüfusunu yakından ilgilendirmektedir. Bu nedenle eğitim ve bilim emekçileri olarak bizlerin çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve ülkenin geleceği açısından son derece önemli ve tehlikeli düzenlemeler içeren söz konusu yasa teklifine karşı sessiz kalmak, yaşananları ve gelecekte yaşanacakları kabul etmek mümkün değildir.