Siyaset

Niğde'de Teröre Lanet Yürüyüşü Sonrası Olaylar

Abone Ol

Niğde Ülkü Ocakları’nın düzenlediği ’Şehide Saygı, Teröre Lanet’ yürüyüşünde binlercekişi şehitler için yürüdü, sonrasında HDP binasını basmak istedi. Niğde’de ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen binlerce kişi Dağlıca ile Iğdır'da şehit edilen askerler ve polisler için PKK'yı protesto etti. Yürüyüş yapan kalabalık, şehitlere dua etti. “ Şehitlik dönüşü, “Niğde’de PKK istemiyoruz. HDP Basılsın Türk bayrağı asılsın, Dişe diş, kana kan intikam, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Apo'nun Piçleri Yıldıramaz Bizleri, sloganları atan grup HDP binasına koşmaya başladı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı HDP binasının bulundğu sokağa grubun girmesine izin verilmedi.

YÜRÜYÜŞ GÜZEL BAŞLADI, OLAYLI SONUÇLANDI Ülkü Ocakları Başkanı Haydar Şentürk yürüyüşte yaptığı konuşma sonrasında tekbirlerle yaklaşık 2 bin kişi Niğde Şehitliğine yüründü. Yürüyüşte Niğdeliler ‘Şehitler Ölmez Vatan bölünmez, Her Türk Asker Doğar, Her şey Vatan İçin, Ülkücüler burada PKK nerede’ sloganları atarak yürüdü. Yürüyüşte, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde evinde şehit edilen Polis Memuru Okan Acar’ın annesi Zehra Acar ve şehit kardeşleri de Okan Acar’ın mezarı başında dua etti.

HDP BASILSIN TÜRK BAYRAĞI ASILSIN Şehitlikte okunan Kuran-Kerim sonrasında kalabalık grup tekrar Cumhuriyet meydanında döndüğü sırada kalabalık Yeni Çarşıda bulunan HDP binasına saldırmak istedi. Ancak polis ekipleri HDP binasının bulunduğu sokağın tüm giriş ve çıkışları kapattı. Uzun süre polislere direnen kalabalığa gözyaşı bombası ve biber gazı ile müdahale edildi. Müdahaleye rağmen dağılmayan gruba MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve MHP İl Başkanı Ali Güngör sırasıyla sakinleştirmek istedi. Parti yetkilileri kalabalığı sakinleştirmekte başarılı olamadı.

Yüksekçe bir yere çıkan MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram kabalığa yaptığı konuşmada: “ Hepimizin yarası büyük. Acısı büyük. Şehit aileleriyle beraber Türk milletiyle beraber el ele verdik,. Acınızı anlıyorum, yüreğiniz yanıyor. Niğdeliler olarak çok ciddi bir tepki koydunuz. Takdire Şahan. Biz and içtik. Bu işi zaten biz halledeceğiz” diyerek öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. 1 Kasım seçimlerinden bahseden Vedat Bayram kalabalıktan tepki gördü.

Sakinleşmeyen gruba yaklaşık iki saat sonra polis müdahale etti. Müdahale esnasında Polis memuruna küfür eden bir kişi kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Darp edilen şahıs bayılırken arkadaşları bayılan şahsı karga tulumba tutarak olay yerinden çıkardı. Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri ekipleri HDP binasını korumak için bölgede nöbet tutuyor.