Niğde Haber

Niğde'de Polise ve Muhtarlara Atış Eğitimi

Abone Ol

Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Niğde PMYO'da polisler ile Niğde'de görevli muhtarlara atış eğitimi verildi.

Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’un talimatları doğrultusunda 380 personel, AK - 47 Kalaşnikof Tüfek ile MP-5 Makinalı Tabancalarını daha iyi tanımaları için Kayseri Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Atış Eğitimcisi tarafından 9 gün boyunca eğitime tabu tutuldu.

Niğde Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) gerçekleşen eğitimlerde Atış Eğitimcisi tarafından personele atış kabiliyetlerinin geliştirmeleri, silah kullanmak zorunda kaldığı olaylarda suçlulara en az zarar vermek suretiyle etkisiz hale getirmeleri, ani gelişen olaylar karşısında mukayese, karar verme yeteneklerinin ve reflekslerinin geliştirmeleri, silah kullanmadaki beceri ve hızının arttırmaları amacına yönelik eğitim verildi.

Diğer yandan, Niğde Emniyet Müdürlüğünde görevli Atış Eğitimcisi personel Niğde'de görev yapan Muhtarlara silah atışı ve silah kullanımı hakkında geçtiğimiz hafta eğitim verdi.

Niğde'de görev yapan muhtarların katıldığı eğitimden dolayı muhtarlar Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve atış eğitimcilerine teşekkürlerini iletti.